Mijn collega heeft haar diploma op zak!

  • 4 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • Geriatrie & Gerontologie
G&G Maaike Steenbeek

‘Wat ziet u er vrolijk uit’ zegt een medepassagier als ik ’s avonds in de trein naar huis zit. ‘Ja, dat klopt! Ik kom zojuist van het ‘diner pensant’, een onderdeel van het leiderschapsprogramma Ambassadeurs voor verpleegkundigen in de intramurale ouderenzorg. We zijn met 16 verpleegkundigen aan dit traject begonnen om ons werk beter op de kaart te krijgen. En om te laten zien dat ons vak afwissend is, leuk en uitdagend.’ Ik was ook best wel trots, want ik had die avond een pitch gegeven over een collega die ik geholpen had om het diploma van helpende te behalen.

Het was een collega met autisme die hierdoor minder goed kan leren die we met extra hulp een aangepast trainingsprogramma hadden aangeboden. En van de week heeft die collega haar opleiding afgerond, ze heeft nu haar diploma van helpende op zak! De pitch was best spannend om te doen! Maar het was een geweldige avond. Een avond waarop ik nog lang terug zal kijken met een trots gevoel dat ik dit gedaan heb.

Door: Maaike Steenbeek - Boekema
Verpleegkundige  & EVV-er
Santé Partners

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)