Ambassadeurs verpleegkundige in de intramurale zorg voor ouderen!

  • 20 januari 2023
  • Nieuwsbericht
  • Geriatrie & Gerontologie
Ambassadeur Ouderen

Een leiderschapstraject van V&VN Geriatrie & Gerontologie

Informatiebijeenkomst: 2 maart 2023
Start: september 2023

Verpleegkundigen in het verpleeghuis zorgen voor kwetsbare mensen, vaak in hun laatste levensfase. De verblijfsduur in het verpleeghuis is drastisch korter geworden, de zorgvraag van de bewoners wordt steeds complexer. Verpleegkundigen spelen een belangrijke rol in het verpleeghuis. V&VN Geriatrie & Gerontologie wil die rol meer onder de aandacht brengen van bestuurders, zorgverzekeraars, maar ook van de lokale en landelijke politiek. En, niet te vergeten, van opleiders en verpleegkundige onderzoekers. V&VN G&G vindt dat verpleegkundigen in het verpleeghuis meer invloed moeten krijgen.

Daarom start V&VN G&G met een pilot. Een leiderschapstraject dat verpleegkundigen in het verpleeghuis beter zichtbaar maakt en ze meer invloed geeft. Als voorbeeld dient het succesvolle ambassadeursprogramma voor de wijkverpleegkundige.

Het ambassadeurstraject neemt een jaar in beslag en bestaat uit tien modules. Als deelnemer leer je hoe je onderwerpen op de agenda krijgt van je bestuurder, CIZ of politieke partij. Je leert ook hoe de zorg in Nederland is georganiseerd, en hoe hij gefinancierd wordt. En hoe je jezelf als ambassadeur beter kunt presenteren. De sprekers en docenten zijn toonaangevende professionals uit de zorg, communicatie- en lobbywereld.

Je krijgt als deelnemer een coach toegewezen. Tijdens het Diner Pensant, waarvoor je een bestuurder en je coach uitnodigt, luister je naar een boeiend betoog van een spreker met landelijke uitstraling en breid je netwerk uit. Een bezoek aan politiek Den Haag en het ministerie van VWS staat ook op het programma. Een ander hoogtepunt is de feestelijke uitreiking van je getuigschrift door ook weer een celebrity uit de verpleegkundige wereld.

Werk jij al minstens twee jaar als verpleegkundige in een verpleeghuis? Vind jij ook dat jouw beroepsgroep beter op de kaart moet? Ben je bereid daarin tijd en energie te steken? Wil je meer informatie?

Meld je dan via cunovanmerwijk@gmail.com aan voor de voorlichtingsbijeenkomst (via zoom) op 2 maart 19.00-20.30 uur. Of bel met Johan Lambregts, projectleider 0651 363 970.

Lees ook meer over ons netwerk verpleeghuis verpleegkundigen

Flyer om te verspreiden in organisaties, netwerken en nieuwsbrieven.

V&VN Geriatrie & Gerontologie Flyer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)