Online Inspiratiebijeenkomst Samen beslissen met de PROM TOPICS-SF 

  • 17 november 2020
  • Webinar
  • Geriatrie & Gerontologie

Hoe pas je samen beslissen toe bij ouderen met multimorbiditeit? En hoe kun je daar gerichte uitkomstinformatie bij gebruiken, zodat de behandeling aansluit op de (haalbare) uitkomsten die de oudere zelf wenst?

Vier afdelingen geriatrie in ziekenhuizen hebben afgelopen 2,5 jaar ervaring opgedaan met samen beslissen in combinatie met het meetinstrument TOPICS-SF. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten hebben vaak een belangrijk aandeel in (het voorbereiden van) het samen beslissen met TOPICS-SF. De NVKG adviseert om samen beslissen met de PROM TOPICS-SF landelijk te gaan implementeren op de poliklinieken geriatrie. Daarmee kan dit ook het dagelijks werk van jou als verpleegkundige/verpleegkundig specialist gaan beïnvloeden.

Om individuele ziekenhuizen te helpen om aan de slag te gaan met het implementeren van het samen beslissen met TOPICS-SF, organiseren NVKG, kennisinstituut Vilans, de TOPICS-MDS werkgroep en seniorenorganisatie KBOPCOB, met steun van de afdeling geriatrie en gerontologie van de V&VN,[PR1]  een online Inspiratiebijeenkomst. Deze vindt plaats op 17 november 2020 van 13.45 tot 17.00.  

Tijdens deze online bijeenkomst wordt de opgedane kennis en ervaring gedeeld van de vier ziekenhuizen (Catharina, Elisabeth Tweesteden, Spaarne en Radboudumc). Daarnaast wordt de toolbox gelanceerd met allerlei handige hulpmiddelen en tips, die op basis van hun praktijkervaringen is gemaakt. Het programma vind je bijgaand. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Daarnaast is accreditatie voor de bijeenkomst aangevraagd. 

Voor meer informatie klik hier. 

Laat je ook inspireren om aan de slag te gaan met samen beslissen met TOPICS-SF.

Meld je hier aan

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.