Ambassadeurstraject 2024 - informatieavond

  • 26 maart 2024
  • Bijeenkomst
  • Geriatrie & Gerontologie
G&G Informatieavond 2024

Ambassadeurs voor de verpleegkundige in de intramurale ouderenzorg
Een leiderschapstraject van V&VN Geriatrie & Gerontologie

Online informatiebijeenkomst 26 maart 2024 van 19.30 uur tot 21.00 uur. Het traject start september 2024.

Een steeds complexere zorgvraag én kortere verblijfsduur van de bewoners. Onbegrepen gedrag. Handelingsverlegenheid. Structureel gebrek aan personeel. ‘Dubbele’ vergrijzing. Een steeds grotere rol voor mantelzorgers en vrijwilligers. Dat zijn nog maar een paar van de uitdagingen waar zij dagelijks mee te maken krijgen. Toch vinden de meeste verpleegkundigen in de intramurale ouderenzorg dat ze nog altijd het mooiste vak in de wereld hebben.

Hun inzet, hun kennis en ervaring zijn onmisbaar. Nu, maar vooral ook voor de transitie naar passende zorg. Daarom moeten verpleegkundigen in de ouderenzorg beter in beeld komen, en meer invloed krijgen op de organisatie en inhoud van hun werk.

Het leiderschapstraject geeft verpleegkundigen in de ouderenzorg de instrumenten om die zichtbaarheid en invloed waar te maken. Binnen hun teams en hun organisaties, maar ook daarbuiten, in het onderwijs, bij brancheorganisaties, verzekeraars en overheden. En, niet te vergeten, in de pers, de sociale media, en op radio en tv.

Je leert hoe je verpleegkundig leiderschap vormgeeft, in de zorgteams, de organisatie en landelijk. Hoe je in de praktijk de noodzakelijke veranderingen bedenkt, op de agenda krijgt, uitprobeert en ondersteunt. Je leert hoe de zorg in Nederland is georganiseerd, en hoe hij gefinancierd wordt. En hoe als je ambassadeur voor de verpleegkundige in de intramurale ouderenzorg kunt bijdragen aan een beter imago van je vak.

De sprekers, docenten en coaches zijn door de wol geverfde professionals uit de zorg, communicatie- en lobbywereld.

Het ambassadeurstraject bestaat uit:
• Zes bijeenkomsten van een dag op een mooie locatie in Utrecht (inclusief lunch)
• Werkbezoek van een dag aan het ministerie van VWS en de Tweede Kamer
• Een feestelijk ‘diner pensant’ met een gastspreker (afgelopen jaar V&VN voorzitter Bianca Buurman) en pitches van de ambassadeurs in spé
• Begeleiding door een coach, geselecteerd op basis van de leervraag van de deelnemers
• Ontwikkeling en lancering van een persoonlijk project en een groepsproject
• Werkbezoek aan ‘Wat een beeld van een verpleegkundige’ in Meppen (Drenthe)
• Feestelijke uitreiking van de certificaten door een vooraanstaande persoonlijkheid, en presentaties van de resultaten door de ambassadeurs.

Kosten: € 3.995,00, te betalen door de werkgever
Meer informatie: Johan Lambregts, projectleider
06-51 363 970, johan@burola.nl

Geef je op voor de online voorlichtingsbijeenkomst op 26 maart 2024 van 19.00 uur tot 21.00 uur bij: cunovanmerwijk@gmail.com.

Bekijk hier de flyer!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)