Wet BIG II

  • 8 september 2019
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg

Er is veel te doen over de nieuwe Wet BIG II. Het bestuur van V&VN Diabeteszorg heeft in de loop der jaren de ontwikkelingen met betrekking tot de wet gevolgd en het scholingsbeleid en kwaliteitsregister erop afgestemd dat de diabetesverpleegkundige als regieverpleegkundige aangemerkt zou worden. De complexiteit van zorg voor mensen met diabetes rechtvaardigt dat.

Het bestuur blijft er dan ook voor pleiten dat de diabetesverpleegkundigen, met voorschrijfbevoegdheid en/of post-hbo Chronisch zieken (differentiatie diabetesverpleegkunde) die al jaren hun bij- en nascholingen hebben gevolgd, in aanmerking komen zich direct als regieverpleegkundige in het register te kunnen inschrijven. De komende vijf jaar kan iedereen voor zichzelf de benodigde scholingen doen om de competenties op niveau te houden. 

Het bestuur wil graag van jullie horen hoe je de toekomst ziet. Vind je dat er een beroep bij moet komen (regieverpleegkundige) of zie je een andere oplossing om differentiatie tussen mbo- en hbo-verpleegkundige tot stand te brengen. Hebben we hier een wet voor nodig of kunnen we dit met onze beroepsvereniging goed regelen?

Op 10 oktober komen de besturen van de afdelingen bij elkaar om hierover met elkaar te praten. We nemen jouw standpunt daarin graag mee, dus mail jouw standpunt vóór 10 oktober naar diabeteszorg@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Gerelateerd