Wegwijzer digitale oplossingen bij diabetes

  • 2 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg
Zorg Van Nu

Beste diabetesverpleegkundigen,

Zorg van Nu heeft (zoals jullie misschien weten) de website uitgebreid met een wegwijzer die zowel patiënten, mantelzorgers als zorgprofessionals de weg naar behulpzame slimme zorgoplossingen wijst. Deze wegwijzer is er op dit moment voor diabetes, dementie en verstandelijke beperking. Je kunt de wegwijzer hier bekijken: https://bit.ly/3d4Zuhm.

Er is door verschillende zorgprofessionals en patiënten/patiëntvertegenwoordigers meegedacht over de vragen in de wegwijzer. We willen jullie ook heel erg bedanken voor het meedenken bij het tot stand komen van deze wegwijzer.

Hoe werkt de wegwijzer?
Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende digitale oplossingen, dat je al snel 'de weg kwijt raakt'. Onze wegwijzer helpt mensen daarom op weg om voor hen relevante oplossingen te ontdekken. Dat doen we door de juiste vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als tegen welke zaken mensen aanlopen of waar ze hulp bij zouden willen. Voor zowel patiënten/cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals is het geschikt om tot inspiratie voor slimme zorgoplossingen te komen.

Wat kun je hiermee?
We denken dat de wegwijzer relevant kan zijn voor jullie doelgroep. Willen jullie dit bij hen onder de aandacht brengen? We hebben berichten gemaakt die je kunt delen op social media of in een nieuwsbrief, die je samen met het beeldmateriaal kunt gebruiken om jullie achterban op de hoogte te stellen van de wegwijzer. De berichten en het beeldmateriaal staan in de bijlagen.

Wat is Zorg van Nu?
Zorg van Nu is een communicatieproject van het ministerie van VWS over slimme zorg en ehealth. Ons doel is om slimme zorgoplossingen meer bekend te maken onder het algemeen publiek en onder zorgprofessionals. Dit doen we onder anderen met onze website, social media, filmpjes, een elearning.

Neem gerust contact met mij op als je nog vragen hebt.

Hartelijke groet,

Esther Luijk
Team Zorg van Nu

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)