Preferentie Zilveren Kruis-Insulines

  • 26 november 2020
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg

Insulines nieuw in het preferentiebeleid Zilveren Kruis

Insuline lispro (Humalog®) en insuline glargine (Lantus®) vallen vanaf januari 2021 ook onder het preferentiebeleid van Zilveren Kruis. Beide insulines zijn vanuit onze inkoopprocedure aangewezen aan de ‘orginator’ fabrikant. Dit zijn respectievelijk Eli Lilly en Sanofi. Zie bijlage. Het is mogelijk dat patiënten moeten switchen omdat zij eerder op een biosimilar waren overgezet. Wilt u uw leden hiervan op de hoogte brengen? Fabrikanten hebben de verplichting om zich maximaal in te spannen om zorgaanbieders bij een eventuele switch te begeleiden, bijvoorbeeld door het verstrekken van voorlichtings- en demonstratiemateriaal.

Neemt u contact met ons op als u nog vragen heeft

Wij verwachten u voldoende te hebben geïnformeerd, maar mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt dan een e-mail sturen naar zorginkoop.farmacie@zilverenkruis.nl.

Definitieve Gunning Inkoopprocedure Zk 2021 2022

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)