Peter Broensprijs 2021

  • 29 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg
Peter Broens Prijs

Uitreiking Peter Broensprijs

  

Op 16 maart 2020, nu een jaar geleden, overleed Peter Broens.

Peter was actief lid, vrijwilliger voor de beroepsvereniging vanaf het eerste uur. Hij zette zich belangeloos in, vooral achter de schermen, voor zijn collega- diabeteszorgverleners. Samenwerking was een van zijn kernwaarden.

Peter was de ontwikkelaar van de allereerste website, de kennisbank, de after-Fend. Hij vond het belangrijk om gezamenlijk ervaringen, kennis te vergaren en te delen. Tot het einde verzorgde hij onze digitale nieuwsbrief. Ook was hij ten minste zes jaar de organisator van onze symposia. 

Peter was dus geen gewone vrijwilliger. Hij heeft ons geleerd dat elk lid telt en dat het belangrijk is om met elkaar in contact te zijn. Daarom willen we zijn naam in ere houden door als dank en waardering voor alle vrijwillige actieve leden in onze afdeling V&VN Diabeteszorg een tweejaarlijkse prijs in het leven te roepen. Die zal telkens op ons congres worden uitgereikt.

Volgens de van te voren opgestelde criteria, heeft het bestuur drie actieve leden genomineerd voor de Peter Broens prijs (Misja Sprengers, Margriet Bonthuis en Corina Vos).

Het was niet eenvoudig om uit deze drie kanjers de winnaar te kiezen. Alle drie zijn ze heel belangrijk voor het succes van de afdeling V&VN Diabeteszorg om daadwerkelijk expertisecentrum voor haar leden te kunnen zijn. 


Ten slotte is voor het bestuur de doorslaggevende factor geweest de meerwaarde die het resultaat van de vrijwillige activiteit voor onze eigen leden heeft. Uit onze ledentevredenheidsonderzoeken komt telkens naar voren dat ons vakblad op nummer één staat. 

Daarom is de winnaar van de Peter Broensprijs 2021 geworden:

 
Margriet Bonthuis. 

Het bestuur van V&VN Diabeteszorg feliciteert Margriet met deze welverdiende prijs!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)