Digitale zorg op afstand. Denkt u mee?

  • 3 juni 2022
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg
Question Mark Gea5154861 1920

Wij verkennen hoe digitale zorg op afstand ingebed kan worden in de zorg voor patiënten met Diabetes type 1 en 2 in de tweede lijn. En hoe dit een plek kan krijgen in richtlijnen. Hiervoor organiseren wij een focusgroep. Denkt u mee?

Deel uw kennis over digitale zorg
Wij zoeken 2 diabetesverpleegkundigen en 2 diëtisten met ervaring in de zorg van diabetespatiënten (type 1 en 2) die meedenken over digitale zorg op afstand voor deze groep patiënten. Wat zijn uw ervaringen met digitale zorg? Wat vindt u positief? Wat kan beter? En hoe zou u (aspecten van) digitale zorg willen integreren in uw zorg?

Resultaten voor aanbevelingen in diabetesrichtlijnen
De focusgroep wordt gehouden in het kader van het ZonMw project: Digitale zorg op afstand in Diabetesrichtlijnen (DiDia). Dit project is een samenwerking tussen het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten, de Nederlandse Internisten Vereniging, het National eHealth Living Lab (NeLL), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Nederlandse diabetes federatie, Diabetesvereniging Nederland en de Patiëntenfederatie Nederland.

Het doel van dit project is om concrete aanbevelingen te formuleren over effectieve zorg op afstand als alternatief voor face-to-face zorg, voor opname in de beschikbare richtlijnen en (zorg)standaarden over diabetes mellitus type 1 en type 2. De resultaten uit de focusgroepen worden gebruikt als input voor de richtlijnontwikkeling.

Uitnodiging
Op dinsdag 21 juni van 16:00 tot 17:30 uur organiseren wij een multidisciplinaire focusgroep over e-health in de tweedelijnszorg voor diabetespatiënten. In deze groep is de expertise van diabetesverpleegkundigen en van diëtisten met ervaring in de diabeteszorg onmisbaar. 

De deelnemers sturen wij voorafgaand aan de focusgroep een korte vragenlijst. Na afloop ontvangt u een klein presentje voor uw medewerking.

Vindt u het leuk om mee te denken? U kunt zich aanmelden via een bericht naar m.vanrooijen@kennisinstituut.nl. Op basis van de reacties maken we een selectie. We houden u uiteraard op de hoogte!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)