Digitale hulp bij keuze bloedglucosemeter

  • 18 juni 2019
  • Nieuwsbericht
  • Diabeteszorg

Sinds juni 2018 staat de digitale Keuzehulp Bloedglucosemeter online.

De keuzehulp helpt bij de keuze voor de best passende bloedglucosemeter voor insulineafhankelijke mensen met diabetes die aan zelfcontrole doen. Met ‘best passend’ wordt bedoeld de ‘meest doelmatige’, die past bij het functioneren van de patiënt. De keuzehulp is dan ook met name bedoeld om functioneringsgericht te kunnen voorschrijven, dus voor de specifieke gevallen. In de spreekkamer nemen patiënt en zorgverlener de keuzehulp samen door, waarna ze samen de meest geschikte meter kiezen.

In de zomer van 2019 wordt geëvalueerd of de keuzehulp aan de doelstellingen voldoet. Mocht de patiënt toch niet de samen uitgezochte meter ontvangen, dan kan daarvan via de site van de keuzehulp melding gedaan worden bij de NDF.

De keuzehulp is te vinden op http://www.keuzehulpbloedglucosemeter.nl/

De NDF is benieuwd naar jouw ervaringen met de keuzehulp. Met deze bevindingen wordt een verbeterslag gemaakt. Je wordt uitgenodigd om je ervaringen te delen via deze enquête.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)