Covid-19 verhalenbank

  • 28 april 2020
  • Nieuwsbericht
  • Coronavirus
  • Diabeteszorg
Covid Coronavirus

We leven in een roerige tijd. De COVID-19 crisis is een ijkpunt in de Nederlandse geschiedenis. Het Historisch College FNI, het online museum voor verpleging en verzorging, wil er voor zorgen dat de cruciale rol die verpleegkundigen en verzorgenden in deze crisis spelen, goed wordt gedocumenteerd. Ons doel: een georganiseerd en zo compleet mogelijk archief, dat toegankelijk is voor toekomstig onderzoek, zodat verpleegkundigen en verzorgenden de plek in de geschiedenis krijgen die zij verdienen.

Jullie stem is daarbij cruciaal. Het Historisch College FNI doet daarom een oproep aan verpleegkundigen en verzorgenden hun ervaringen, eventueel in de vorm van foto- video- of geluidsmateriaal, te delen op https://fni.nl/covid-19-verhalenbank. Ook suggesties voor objecten die niet mogen missen in onze collectie zijn welkom. Het insturen kan onder je eigen naam of anoniem, een account aanmaken is niet nodig.

Voor meer informatie kunnen jullie mailen met fni@venvn.nl of bellen met Hugo Schalkwijk, adviseur Historisch College FNI,
op 06-57889253.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)