Wettelijke bevoegdheid krijgen tot het voorschrijven van bepaalde geneesmiddelen of hulpmiddelen.

  • 3 januari 2022
  • Nieuwsbericht
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden
VPK 4

Wettelijke bevoegdheid krijgen tot het voorschrijven van bepaalde geneesmiddelen of hulpmiddelen.

Bij veel afdelingen wordt daar al jarenlang over gesproken en veel op papier gezet. Ook zijn we in 2015 met een aantal afdelingsbestuurders bij VWS geweest om de wens onder de aandacht te brengen.

Bij het wet BIG 2 traject in de jaren 2015 – 2019 lag het voorstel op tafel voor een wettelijke voorschrijfbevoegdheid binnen bepaalde expertisegebieden weer op tafel en is dit herhaalde malen met VWS besproken. Helaas zonder resultaat.

Nog steeds hebben  3 groepen verpleegkundigen een voorschrijfbevoegdheid, de oncologieverpleegkundigen, de diabetesverpleegkundigen en de longverpleegkundigen. En zijn de andere groepen al jarenlang aan het wachten.

Graag wil ik jullie daarom attenderen op de kans die er nu ligt om dit onderwerp wederom onder de aandacht van VWS te brengen!

Wat vinden jullie hiervan? Laat jou mening horen!!

Geef je mening

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)