Voorstelvrijdag: Sanne Gennesen-Logtenberg

  • 2 februari 2024
  • Interview
  • Academie
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Na heel wat ‘voorstelvrijdagen’ zal ik mijzelf ook maar eens voorstellen. Wie zit er achter de socials van de CV&V? Dat ben ik, Sanne.

Met mijn man Timo en zoontje Casper van 2 jaar woon ik in Waspik. Naast dat ik de laatste tijd veel in speeltuinen te vinden ben, heb ik nog een hobby, namelijk fotografie. Voornamelijk natuur zie je terug op mijn foto’s. Dus loop je in de herfst door het bos dan kan het best zijn dat je mij op de grond ziet liggen om een paddenstoel te fotograferen.

 

Terug naar de CV&V… hoe ben ik hier terechtgekomen?

In 2005 ben ik begonnen als bijbaantje in de ouderenzorg, daarna ben ik in de kinderopvang gaan werken maar de zorg bleef interessant genoeg om mij om te scholen tot verpleegkundige. Deze opleiding heb ik gevolgd via het UMC Utrecht waar ik veel heb geleerd op verpleegkundig gebied. Het dynamische werk in het ziekenhuis beviel me goed maar mede door een verhuizing, terug naar Brabant, ben ik gaan solliciteren naar een verpleegkundige functie dichter bij huis.

Zo ben ik in 2018 gaan werken bij het medisch specialistische revalidatiecentrum Revant in Breda. Wat was dat tof om mensen te mogen begeleiden en verzorgen tijdens hun revalidatietraject.

Een van mijn collega’s daar, Thea, was als continentieverpleegkundige op zoek naar een collega die de opleiding wilde volgen. Aangezien ik graag nieuwe uitdagingen aan ga en continentiezorg een belangrijk onderdeel is in de revalidatie, ben ik in 2019 de opleiding gaan doen voor continentieverpleegkundige via de Antonius Academie. Ik heb hier geleerd dat continentieverpleegkundige zijn een mooi vak is waarbij je echt het leven van mensen positief kan veranderen.

 

Ondanks dat ik de revalidatie geweldig vond, was ik op zoek naar een baan met vaste werkdagen in plaats van onregelmatige diensten. Waardoor ik in 2021 de overstap heb gemaakt naar BrabantZorg waar ik als continentieverpleegkundige kon aansluiten bij het Behandel- en kenniscentrum. Samen met mijn 3 collega’s hebben wij allemaal een eigen regio waar wij continentiezorg bieden. Bij cliënten binnen de verpleeghuiszorg, thuiszorg en herstel- en revalidatiezorg.

 

Maar goed, ik dwaal weer af… de CV&V! De opleiding is voor de helft gefinancierd door de CV&V. Als tegenprestatie en omdat het super leuk is ben ik bij de symposiumcommissie gegaan. Veel mogen leren met deze hele leuke groep.

Inmiddels de overstap gemaakt naar het bestuur sinds september waar ik ook weer heel veel kan/mag gaan leren! Ook vervul ik hier sinds kort de rol als penningmeester. Ik hoop bij het bestuur mijn steentje bij te kunnen dragen aan het ‘op de kaart zetten’ van ons vak, continentiezorg, in Nederland.

Daarnaast doe ik samen met Janine de socials en de nieuwsbrief/website, wat erg leuk is om te doen. We proberen hiermee nog meer mensen geïnteresseerd te krijgen in ons vak!

 

Heb jij nog iets leuks, moois of nieuws te vertellen of wil je graag een inkijkje geven in jouw werkzaamheden? Stuur dan gerust een mail naar secretaris.continentie@venvn.nl en wie weet komt het binnenkort op de socials voorbij.

Sanne2

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)