Voorstel vrijdag Nicole van Gorkum

  • 4 augustus 2023
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Hoi ik ben Nicole van Gorkum en dit keer word mij gevraagd of ik mij even wil voorstellen en wie en wat ik ben binnen de symposium commissie.

En dan ga je na denken wat is nou leuk om over mij te weten te komen.

40 jaar geleden ben ik geboren in  het gezellige Zevenaar waar ik nog steeds met veel plezier woon. Daar keurig mijn basisschool en middelbare school afgemaakt en in die tussentijd veel vriendschappen opgebouwd waar ik vele leuke herinneringen aan heb en nog steeds maak.

Want is er een feestje of iets gezelligs te doen, dan kan je mij bellen of appen en doe ik graag mee.

Elk jaar staat Carnaval op de agenda en ook verschillende festivals waar ik graag naar toe ga.

Dit doe ik niet alleen met vrienden maar ook samen met mijn Vriend Hans waar ik inmiddels 9 jaar mee samen ben en wij wonen samen met zijn 2 kinderen en onze hond Bo.

 

Middelbare school afgerond en wat ga ik dan toch doen??? SPW was toen waar ik voor koos, maar tijdens die opleiding bleef het maar kriebelen om de zorg in te gaan. Gesolliciteerd op Het Dorp in Arnhem om daar de opleiding Verzorgende IG BBL te gaan doen. Gestopt met SPW en toch de zorg in, dit voelde goed en met veel plezier daar uiteindelijke 7 jaar gewerkt, na de VIG toch nog SPW4 gedaan, zodat ik begeleider kon zijn over een aantal bewoners.

Tijd voor een nieuwe uitdaging ben ik gaan werken op Klimmendaal te Arnhem op de kinderrevalidatie afdeling, maar ik wilde mijzelf blijven ontwikkelen en kon daar de opleiding tot verpleegkundige gaan doen. Binnen klimmendaal op verschillende afdelingen gewerkt, wat een top tijd, veel geleerd, de doelgroep is erg leuk en bovenal veel plezier met mijn collega’s.

Binnen Klimmendaal waren zij op zoek naar iemand die het aanspreekpunt werd over incontinentie, daar ik wel voelde om weer te willen leren heb ik mij samen met een collega aangemeld om de opleiding te gaan doen, continentieverpleegkundige. Eigenlijk niet wetende wat het allemaal in hield, maar gedurende de opleiding en mijn stage op de poli urologie in Rijnstate, werd ik zo enthousiast en merkte ik hoe belangrijk het is om patiënten te helpen met problemen die schaamte en wellicht onbegrip laten voelen. Ik wil deze patiënten helpen en ondersteunen. dat zij zich gehoord voelen en de juiste zorg krijgen, want het is zoveel meer dan incontinent zijn….

Omdat ik meer wilde binnen de continentiezorg heb ik gesolliciteerd op de vacature continentieverpleegkundige bij de thuiszorg Vérian om meer verdieping te krijgen in het vak. Gea Willems, jullie allen denk ik wel bekend, heeft mij daar ingewerkt en zoveel geleerd.

Ik had een combi baan, Klimmendaal waar ik 13 jaar heb gewerkt en Vérian, uiteindelijk 1 jaar gewerkt. Beide banen waren top, leuk en leerzaam……maar toch……

Vanuit daar werd ik benaderd of ik niet voor ABENA Healthcare wilde komen werken en omdat ik graag open sta voor nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen, heb ik na prettige en leuke gesprekken de keuze gemaakt om daar te gaan werken. Hier ben ik sinds februari 2022, met veel plezier werkzaam.

 

En ja hoe kom ik dan bij CV&V symposiumcommissie terecht? Simon Kwekkeboom was destijds een klas genoot van mij tijdens de opleiding continentieverpleegkundige en ik zag een vacature voorbij komen binnen de CV&V. Even Simon bellen en ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een vergadering en kennis te maken met de Symposiumcommissie. Wat een gezellige club mensen met veel gedrevenheid en enthousiasme zetten ze daar een prachtig symposium neer. 1 jaar mee kunnen proeven en toen kwam Corona, waardoor het allemaal wat anders verliep, maar ook hierin zag je de ervaring van deze club en werd er online veel gedaan om kennis en kunde te kunnen blijven delen. Ik ben er dus een beetje ingerold en het is echt fantastisch om met een leuke, gezellige commissie een mooi symposium samen te stellen.

 

 

 

Nicole Van Gorkum

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)