Voorstel Vrijdag Episode 6: Erna van de Weijgert

  • 9 juni 2023
  • Nieuwsbericht
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Voorstel vrijdag CV&V

Erna van de Weijgert

Besturen is leuker dan je denkt!

Wat wil ik later worden? Eigenlijk weet ik het nog steeds niet, maar het is een feit dat ik uit al mijn keuzes in mijn loopbaan zoveel vreugde heb gehaald en nog steeds beleef. Zou het zo weer over doen. Ooit geboren als tweede meisje van een onverwachte tweeling in de Clara Rotterdam. Als je dan geen naam hebt, noem je haar Erna. Toen ik groot was, zei mijn moeder: ga de verpleging in en ze had dat goed gezien, eerst de A- en daarna de B-opleiding afgerond. In het ziekenhuis heb ik ook mijn man leren kennen en zijn nog steeds gelukkig getrouwd met als grootste bonus, 3 fantastische kinderen.

Fijne herinneringen heb ik aan het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam  waar ik met name op de chirurgische afdeling heb gewerkt, maar ik wilde verder en werd WIS-consulent. Heel veelzijdig, dynamisch op alle gebieden. Het geven van informatie aan patiënten en collega’s, observeren, het indiceren van hulpmiddelen ten behoeve van een effectieve behandeling, maar bovenal je patiënten verder helpen met hun hulpvraag.

Vanuit die functie ging er ook een andere wereld voor mij open, namelijk die van de commercie. Ik plonsde in 2012 het warme Coloplast-bad in en werk daar nog steeds met heel veel plezier als Rayonmanager Continentie-, Stomazorg.

Thessa Segeren, heeft mij begin 2018 benaderd om in het bestuur van de CV&V te komen. Nooit gedacht dat ik ooit zoiets zou doen, maar de stoute schoenen aangetrokken. Ik werd met open armen ontvangen en voelde mij snel thuis. Er is binnen ons bestuur veel flexibiliteit en je kunt ook persoonlijk je wensen kenbaar maken. Vergaderen, verantwoordelijk zijn voor het behalen van doelen of het realiseren van nieuwe. Achter de schermen maak je samen een beleid. Veel taken worden uitgevoerd door actieve leden in verschillende werkgroepen, fantastisch die samenwerking. Zo heb ik veel contact met de HAN opleiding in Nijmegen(UCS).

Na enig beraad met mijzelf besluit ik na ruim 5 jaar een punt te zetten achter mijn functie als algemeen bestuurslid. Tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Helemaal niets doen is er niet bij. Ik blijf nog heerlijk mijn werk als Rayonmanager bij Coloplast doen en zo leuk, ik ga oma worden en daar eens lekker van genieten.

Als ik voor mezelf terugkijk was het leerzaam en inspirerend. Ik heb leuke nieuwe contacten opgedaan, maar kijk vooral terug met heel veel voldoening. Bijvoorbeeld aan de vertaling en update van de EAUN richtlijnen Externe katheters. Iets te kunnen betekenen voor de mensen met continentieproblemen en de verpleegkundigen en verzorgenden Nederland. Zien dat iemand blij is of de organisatie goed loopt met tevreden gezichten, gaven mij energie en zijn een inspiratie.

Wat mij rest is iedereen te bedanken voor de steun, leerzame momenten en gezelligheid de afgelopen 5.5 jaar. Zonder mijn mede bestuursleden had ik mijn taken nooit kunnen klaren.

Mocht de kans zich voordoen om ook een plekje in te vullen in het bestuur, aarzel niet. Ik wens mijn opvolgers veel succes bij het springlevend houden van de CV&V. Ik blijf betrokken bij de Continentiezorg, mede door mijn werk bij Coloplast.

Dank, heel hartelijk dank. Het ga de ‘ONS CV&V’ ook zonder mij als bestuurslid goed!

Erna

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)