Voorstel Vrijdag Episode 2 Thessa Segeren-Boetzkes

  • 6 januari 2023
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Voorstel Vrijdag Episode 2:de secretaris, Thessa Segeren-Boetzkes

Dank je wel Olga voor het doorgeven van de pen om een stukje te schrijven waarin ik mezelf mag voorstellen als bestuurslid van de CV&V.

Maar jeetje, wat ligt de lat hoog. Olga heeft echt een prachtig stuk over zichzelf geschreven.

Nu ga ik ook mijn beste maar eens doen en ga er eens goed voor zitten.

Vraag 1 plopt al meteen op, wat willen mensen van je weten en wat willen ze vooral niet weten.

Al ruim 19 jaar ben ik werkzaam in het mooi vakgebied van continentiezorg en vele mensen kennen mij en ik ken hun. Dus waar begin je dan met vertellen. Ergens vraag ik me ook af…, had ik niet ooit al een stukje geschreven in de Conti-Nu, het toenmalige tijdschrift van de CV&V. Ik trok wat laden open van mijn bureau en geloof het of niet daar lag het tijdschrift. Conti-Nu, jaargang 6, december 2016, nummer 8 en laatste editie.

Het tijdschrift ruikt al wat muf, maar wat een leuke kaft. Er staan allemaal foto’s op van collega’s uit het veld, een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Ik sla het tijdschrift open naar bladzijden 4: Voorwoord Thessa Segeren. De foto die erbij staat brengt me aan het lachen, wat zag ik er nog jong uit. Inmiddels ben ik de 40 ruim gepasseerd dus ja, de jaren beginnen mee te tellen.

 

De tekst in de Conti-Nu:

Alweer december 2016 en met het schrijven van mijn eerste voorwoord, besef ik dat dit mijn eerste en laatste voorwoord voor de Conti-Nu gaat zijn. Het eerste voorwoord omdat ik per 7 april het stokje van liesbeth Kok heb overgenomen als nieuwe voorzitter van de CV&V; het laatste voorwoord omdat dit de laatste Conti-Nu is!

 

Wat is er inmiddels veel gebeurd en veranderd, logisch want dat is normaal in het leven.

Ook in mijn leven gebeurd er van alles en  veranderden dingen, dan toch maar even een opsomming hiervan:

Heb inmiddels twee puberkinderen, heerlijk maar af en toe……

We gaan verhuizen naar een klein dorp in de buurt en zijn nu flink aan het klussen.

Heb nog een opleiding tot praktijkondersteuner gedaan om de continentiezorg naar de 1e lijn te krijgen. Hieruit volgde een mooi project waarbij er inderdaad 2 continentieverpleegkundigen nu spreekuur draaien in de 1,5 lijns setting.

Ben van baan gewisseld en heb het ziekenhuis verlaten om nieuwe uitdaging aan te gaan. Heel vreemd om na 20 jaar voor de laatste keer je pak in de was te gooien en de deur achter je dicht te trekken. Mis het soms ook nog echt, de sfeer, het leven in een ziekenhuis, de patiënten en je directe collega(s).

Ben het Pieterpad aan het wandelen, niet in 1x keer maar probeer iedere maand 2 stukken te lopen. Heerlijk om je hoofd dan even leeg te maken en bij te kletsen met goed wandelgezelschap.

In januari weer les gegeven aan de continentie opleiding, wat zitten daar weer enorm veel nieuwe en vooral enthousiaste collega continentieverpleegkundigen. Daar wordt ik altijd zo blij van. De opleiding is wel enorm veranderd sinds ik ooit de opleiding in Bunnik deed. Nog maar niks te zeggen van de UCS opleiding. Die opleiding heeft er wel voor gezorgd dat ik in het bestuur terecht kwam.

Sinds twee jaar ben ik de secretaris van de CV&V, weer iets om te leren.

 

Mochten jullie echt nog brandende vragen hebben die je zou willen weten, stuur een mail naar het secretariaat van de CV&V en ik zal je vraag beantwoorden. 😉

Lieve groetjes Thessa Segeren-Boetzkes

Bij deze geef ik het stokje door aan Nicole.

 

 

 

 

 

Foto Olga

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!