Voorstel Vrijdag: CV&V Symposiumcommissie

  • 13 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Voorstellen CV&V Symposiumcommissie

 

Hoi, mijn naam is Evelien Maas - Martens.

 

Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen en vervolgens vertellen hoe ik bij de CV&V symposiumcommissie terecht ben gekomen.

 

Ik ben 38. Ik woon in Etten-Leur. Ik ben 3 maanden geleden getrouwd met Pieter en we hebben 2 zonen, Jordy en Revi, die naar de basisschool gaan.

 

Na de HAVO ben ik de HBO-V gaan doen. In mijn laatste stage kwam ik bij TWB, Thuiszorg West Brabant terecht en ben daar nooit meer weggegaan. Ik werk daar inmiddels 17 jaar.

De eerste 12 jaar in de palliatieve-terminale zorg en ik ben daarna meer in de reguliere verpleegkundigen & verzorgenden (V&V) teams gaan werken als wijkverpleegkundige. In 2014 veranderde mijn rol van hbo-verpleegkundige in die van wijkverpleegkundige. We moesten door een wetswijziging voor de wijkverpleging de zorg gaan indiceren, teams gaan aansturen maar ook meer bezig zijn met preventieve wijkactiviteiten. Een aantal jaar als generalist heb ik fijn gewerkt, echter miste ik diepgang en ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen als gespecialiseerd verpleegkundige. Niet in 1 specifiek ziektebeeld… Maar wat dan… Nadat ik een dag was meegelopen met Olga - bekend van ons CV&V bestuur - toen nog de enige urologie-, continentie- en stoma verpleegkundige (UCS) bij TWB en het bleek dat zij er wel een collega bij kon gebruiken. Eind 2020 ben ik van functie binnen onze organisatie verandert. In 2021 heb ik UCS opleiding aan de HAN gevolgd en sinds 2022 dan ook voorschrijvend.
Onze 5e UCS-V begint in november 2023 dus we zijn ons goed aan het uitbreiden in West Brabant.  Afgelopen jaren heb ik heel veel leuke en fijne nieuwe externe collega’s van onze expertisegebieden ontmoet. Waarmee ik een prettige samenwerking ervaar. Iedereen wil het beste voor onze zorgvragers!

 

Op ons symposium in april 2023 werd de oproep gedaan voor nieuwe leden voor de symposiumcommissie, daar begon mijn twijfel, zou dit iets voor mij zijn? Tijdens de borrel sprak Sanne mij ook nog aan namens de commissie en ik had voor mezelf daarna snel de keuze gemaakt.

Tijdens de UCS opleiding was ook al aandacht voor het plaatsen van kansen en verbeteren van de bekendheid van onze beroepsgroep, maar toen had ik besloten, pas als ik het gevoel heb daar klaar voor te zijn. Ik wil me graag inzetten voor onze beroepsgroep en vindt het belangrijk dat onze kennis en kunde, samenwerking met elkaar, en de zorg voor onze cliënten kwalitatief zo goed mogelijk is. En door deel te nemen aan de symposiumcommissie kan ik daar denk ik wel wat in bereiken! Ik hoop dat we voor jullie allemaal een mooi symposium 2024 gaan neerzetten!

 

 

 

Evelien Martens

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)