Verduurzaming Incontinentiemateriaal

  • 3 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Beste Leden en niet leden,

De Wereld Gezondheidsorganisatie stelt dat de klimaatcrisis voor de volksgezondheid de grootste bedreiging aller tijden vormt. De zorgsector is verantwoordelijk voor een aanzienlijke hoeveelheid CO2-uitstoot en produceert veel afval. In de langdurige zorg bestaat meer dan de helft van het afval uit incontinentiemateriaal. Het is voor ons klimaat en daarmee ook voor ieders gezondheid belangrijk om deze enorme berg wegwerp incontinentiemateriaal te verminderen. Als urologen en gynaecologen hebben wij de krachten gebundeld om de enorme milieu-impact van incontinentiemateriaal voor volwassenen te verkleinen.

Er zijn herbruikbare producten op de markt, zoals wasbare luiers, inleggers en onderleggers. Deze worden echter nog weinig gebruikt.
Met deze enquête willen wij nagaan hoe continentieverpleegkundigen en -verzorgenden denken over het gebruik van (deels) herbruikbaar opvangmateriaal en wat redenen kunnen zijn voor het nog geringe gebruik. Zou u daarom een korte enquête willen invullen? 
Ook naar gebruikers van incontinentiemateriaal zal via Bekkenbodem4all een enquête uitgaan.

klik op de enquête

Daarnaast zijn wij op zoek naar versterking van onze werkgroep, dus mocht u zich bij ons willen aansluiten, meld u aan via p.schut@erasmusmc.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)