12 mei Dag van de Verpleging

  • 12 mei 2020
  • Nieuwsbericht
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

12 mei Dag van de Verpleging

12 mei Dag van de Verpleging:

Dit jaar is de 200ste verjaardag van Florence Nightingale.

Nederland viert de Dag van de Verpleging sinds 1964 op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale. Initiatiefnemer van de Publiciteitscommissie van de ‘Federatie van Nederlandse Verenigingen, die de belangen van de verpleging en de verplegende behartigen’.

De coronacrisis maakt meer dan ooit duidelijk hoe onmisbaar verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten zijn. Op 12 mei willen we die onmisbaarheid extra zichtbaar maken voor heel Nederland.

Wat gaan we doen?
Op de Dag van de Verpleging start de campagne #Onmisbaar en roepen we al onze CV&V leden, afdelingsbesturen, medewerkers en de rest van het land op om met een korte persoonlijke boodschap je waardering uit te spreken voor de (collega-)zorgprofessional die voor jou onmisbaar is of is geweest.

Doen jullie mee?
Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk mensen in Nederland via de campagne #Onmisbaar een korte persoonlijke boodschap maken en delen op sociale media. Hoe meer mensen meedoen, hoe zichtbaarder de waardering voor én de onmisbaarheid van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten wordt.

Plaats of deel dit bericht via onderstaande linken met de #Onmisbaar

Met vriendelijke groet,

Het CV&V bestuur.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.