WEEK VAN DE CONTINENTIE!

  • 1 oktober 2024
  • Congres/Symposium
  • Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden

Landelijk initiatief maakt plas- en poepklachten bespreekbaar.

 

Naar schatting hebben meer dan 1 miljoen Nederlanders (in)continentieklachten. Lang niet iedereen weet wat de oorzaak of ernst van de klachten is en krijgt daardoor niet de juiste verzorging. Terwijl er vaak wel middelen en manieren zijn om klachten te verminderen of op te vangen. Die betere verzorging begint met het bespreekbaar maken van de klachten, en met een bezoek aan een zorgprofessional. De Week van de Continentie doorbreekt het taboe om over plas- en poepklachten te praten. Voor iedereen die zich zorgen maakt of twijfels heeft. Door heel Nederland doen ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken en revalidatiecentra mee met verschillende activiteiten.

 

De Week van de Continentie is een initiatief van CV&V om (in)continentieproblemen beter bespreekbaar maken. Zodat meer mensen de zorg krijgen die ze verdienen. Elk jaar groeit het aantal deelnemende instanties en daarom bieden we dit jaar een zeer complete toolkit aan met fysieke middelen, naast een aantal digitale middelen die te downloaden zijn.

 

Voor het aanvragen van de toolkit of de aanvullingen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretaris.continentie@venvn.nl

,Continentie Afbeelding

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)