Van Complementaire Zorg naar Integrative Nursing?

  • 12 oktober 2019
  • Complementaire Zorg

Van Complementaire Zorg naar Integrative Nursing?

Introductie door Nancy Strybol vanuit de werkgroep COZIN.
Nadat vorig jaar de leden op de vergadering zeer gemotiveerd aan de slag waren gegaan is er een werkgroep opgezet. De werkgroep heet een stappenplan gemaakt en concludeerde dat dit stappenplan enigszins overmoedig is geweest qua tijdindicatie.

Tijdens het middaggedeelte van de ALV wordt er gevraagd vanuit de werkgroep of de aanwezige leden zich willen buigen over de 6 principes van Integrative Nursing, drie definities die bekend zijn over Complementaire zorg en Integrative Nursing in Nederland, Amerika en Noord Europa en de uitkomsten van vorig jaar tijdens de ALV (woorden die bij CZ verpleegkundige/verzorgende passen)
Er ontstaat een levendige discussie over eventuele terminologie Nederlands en Engels. Ook komt naar voren of wellicht de naam Complementaire Zorg aangepast dient te worden. De vraag is dan, welke naam? En dekt die naam het geheel zodat zowel verpleegkundigen als verzorgenden zich hierin kunnen vinden?
Er wordt naar voren gebracht dat “Nursing” zowel verplegen als verzorgen betekent.

Er werden groepjes gevormd die hun uitkomsten op een flap noteerden. Deze flappen worden door de werkgroep COZIN meegenomen in de vorming tot een concept definitie voor Integrative Nursing binnen Nederland.
Via de nieuwsbrief of website willen wij jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Van Cz Na In

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)