V&VN; Complementaire Zorg presenteert Expertisegebied

  • 26 juni 2016
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

'De betrokkenheid en bezieling van verpleegkundigen complementaire zorg bij hun zorgvrager is enorm. Ik vind het mooi dat de rollen van deze verpleegkundige nu in het Expertisegebied zijn beschreven. Een geweldig moment.' Dat zei Susanne Hupkens, oud voorzitter van afdeling V&VN Complementaire Zorg bij de overhandiging het eerste exemplaar van het Expertisegebied verpleegkundige complementaire zorg.

 

Nancy Strijbol, voorzitter V&VN Complementaire Zorg reikte het Expertisegebied op 17 juni uit tijdens de presentatie De verpleegkundige complementaire zorg in beeld, in Den Haag. Nancy Strijbol: 'Wij zijn trots op dit Expertisegebied dat met veel inzet van verpleegkundigen tot stand is gekomen. Het Expertisegebied is voor ons ook aanleiding om een jaaropleiding Verpleegkundige complementaire zorg op te zetten op hbo-niveau.'

Welbevinden
Complementaire zorg bevordert het comfort en het gevoel van welbevinden en ondersteunt en stimuleert het zelfhelend vermogen van zorgvragers. Complementaire zorg kan aan elke zorgvrager in elke context geboden worden, maar komt vooral goed tot haar recht in zorginstellingen waarin de focus ligt op het comfort van de zorgvrager en (medische)centra die streven naar de integratie van reguliere zorg en complementaire zorg.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)