Een nieuwe Handreiking Complementaire Zorg

  • 12 april 2023
  • Complementaire Zorg

Symposium: Een nieuwe Handreiking Complementaire Zorg

Afbeeldingen Socmedia Flyer Comp Zorg Linkedin2

Palliatieve zorg richt zich op de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Om lijden te voorkomen of te verlichten kan ook complementaire zorg ingezet worden. Welke complementaire interventies dat zijn en hoe je die als verpleegkundige of verzorgende kunt toepassen, vind je terug in de nieuwe Handreiking Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase.

De Handreiking is een herziening én uitbreiding van de eerdere Richtlijn Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase uit 2010. Vertegenwoordigers van de V&VN, afdeling complementaire zorg hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Om de publicatie van de Handreiking te vieren, organiseert het Van Praag Instituut samen met haar partners, waaronder de V&VN afdeling complementaire zorg, dit symposium. Je wordt bijgepraat over de nieuwste wetenschappelijk kennis over zes complementaire interventies, krijgt over drie ervan praktische tips voor je werksituatie en je je collega’s uit het veld met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Bekijk hier het programma en schrijf je snel in:

Symposium Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase

Een nieuwe Handreiking

15 juni 2023

13.30 – 18.00 uur

Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

 

Leden van V&VN afdeling Complementaire Zorg kunnen €15,- korting krijgen.

Meer informatie verkrijgbaar via: penningmeester.complementairezorg@venvn.nl

 

Inschrijven symposium

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)