Studenten post-HBO Verpleegkundige Complementaire zorg afgestudeerd!

  • 12 mei 2022
  • Academie
  • Complementaire Zorg
HAN VCZ 3 2022 Cilia van der Kooij Lonneke van der Vugt, Simone Triebels Karin van Summeren
van links naar rechts: Cilia van der Kooij, Lonneke van der Vugt, Simone Triebels en Karin van Summeren

Op maandag 9 mei zijn er weer vier ambassadeurs voor complementaire zorg in de zorg afgestudeerd!

Deze dag, die tevens de laatste lesdag was, had een gevarieerd programma. In de ochtend was er nog gewoon les: over Traditionele Geneeskunde, o.a. hoe je vanuit deze kennis en kunde de mens kunt observeren in ziekte en gezondheid (uitscheiding!), de rol van voeding hierbij en toepassingen van behandelingen zoals acupunctuur, acupressuur en crosstaping.

In de middag presenteerden de studenten hun kwaliteitsprojecten. Deze gingen over behandeling van angst bij oncologische patienten met ademhalingsoefeningen en aromazorg, over inzet van gedragsregulerende muziekinterventies bij mensen met een meervoudige beperking en over inzet van koele buikwassing bij obstipatie bij cliënten in de wijk.
Tenslotte werden de studenten toegesproken en de diploma’s uitgereikt: dit jaar voor het eerst met het NLQF6 “ keurmerk”!


Lonneke van Vught, Simone Triebels, Cilia van der Kooij en Karin van Summeren: van harte gefeliciteerd en heel veel succes en inspiratie gewenst met het vervolg van jullie complementaire carrière!

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)