Stand op congres van Pijnverpleegkundigen

  • 6 april 2016
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

Op dinsdag 6 april was onze afdeling complementaire zorg van de V&VN met een stand aanwezig op het 7e Nationaal Pijn Congres van de V&VN Pijnverpleegkundigen. Op het congres, dat als thema “Pijn van alle kanten bekeken” had gekregen, waren goede sprekers aanwezig uit verschillende disciplines, waardoor het onderwerp vanuit vele invalshoeken werd belicht.

Op de beursdag hebben we veel vragen kunnen beantwoorden, fijne gesprekken gevoerd, ervaringen uit kunnen wisselen en werd er veel foldermateriaal meegenomen.Bij het ervaren van pijn spelen emotionele, cognitieve en omgevingsfactoren een belangrijke rol. Pijn is een bio-psychosociaal fenomeen en mede door dit persoonlijk karakter blijkt pijn vaak moeilijk onder woorden te brengen. Klachten zoals angst, slapeloosheid, stress en onvermogen om te ontspannen zullen veelal de klachten van pijn negatief beïnvloeden en een (verdere) overprikkeling geven van het sympathische zenuwstelsel.Complementaire interventies zoals massage, aromazorg, muziek, ontspanningstechnieken en Healing Touch/Therapeutic Touch kunnen, mits goed afgestemd op de patiënt, het parasympatische zenuwstelsel prikkelen en hierdoor ontspanning geven. De genoemde interventies zijn bij uitstek geschikt om ondersteuning te bieden naast de reguliere behandeling.

De afdeling complementaire zorg van de V&VN geeft regelmatig (vervolg)scholingen in de complementaire zorg,heb je interesse kijk dan in de agenda voor ons cursusaanbod of neem contact op via cursuswerk.complementairezorg@venvn.nl .

Graag tot ziens.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)