Opleiding Verpleegkundige/ Zorgconsulent complementaire zorg stopt

  • 20 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • Academie
  • Complementaire Zorg

Traffic 157617 1280

Ondanks de gezamenlijke acties van de afdeling, van het van Praag Instituut en KICOZO is het niet gelukt om voldoende studenten te werven voor deze opleiding en hebben we moeten besluiten om de opleiding niet van start te laten gaan. Er was altijd veel belangstelling van verpleegkundigen en andere zorgprofessionals, hoewel zich dat niet vertaalde in voldoende concrete inschrijvingen. We hebben de indruk dat dit te maken kan hebben met een relatief onbekende opleiding en nieuwe functie, de hoge werkdruk en instellingen die het financieel zwaar hebben.

Ook al zijn er in totaal maar vier groepen afgestudeerd, het was geweldig om te zien hoe de studenten al tijdens de opleiding steeds meer het verschil maakten in de praktijk. En dat dit ook gezien werd door collega’s, artsen, managers en directie. We hebben prachtige projecten gezien over aromazorg en slaapproblematiek, massage en spasmen, muziek / klanken bij diverse zorgproblemen, etc. Een aantal projecten werd zelfs via regionale of landelijke media opgepikt en verscheen niet alleen via social media, maar ook op TV!

Enkele studenten werden gastdocent bij verpleegkundige- of zorgopleidingen in hun eigen regio, maar ook in deze opleiding en de minor oncologie van de HBO-V aan de HAN, ofwel de expertise over cz in het werkveld komt steeds meer naar de opleidingen. We zullen hoe dan ook proberen deze lijn door te trekken en samen met onze “partners in crime” complementaire zorg onder de aandacht blijven brengen.

 

Marion Giesberts

Coordinator verpleegkundige vervolgopleidingen Pijn & complementaire zorg

Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)