Online lancering Handreiking "Complementaire zorg voor kinderen in de palliatieve fase"

  • 19 september 2023
  • Complementaire Zorg

De handreiking Complementaire zorg voor kinderen in de palliatieve fase wordt gepubliceert.

Handreiking Complementaire Zorg Voor Kinderen In De Palliatieve Fase

Deze handreiking is gericht op kinderen en jongeren (tot 18 jaar) in de palliatieve fase.


Palliatieve zorg voor kinderen heeft als doel het verbeteren van de kwaliteit van leven, behoud van waardigheid en het verminderen van het lijden van ernstig zieke of stervende kinderen, op een manier die past bij hun opvoeding, omgeving en cultuur. Het gaat ook om de familie van het kind te helpen omgaan met de symptomen en stress van een levensbedreigende ziekte.

Welke complementaire interventies dat zijn en hoe je die als verpleegkundige of verzorgende kunt toepassen, vind je terug in de nieuwe Handreiking Complementaire Zorg voor kinderen in de Palliatieve Fase.

De Handreiking is een herziening én uitbreiding van de eerdere Richtlijn Complementaire Zorg in de Palliatieve Fase uit 2010. Vertegenwoordigers van de V&VN, afdeling complementaire zorg hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd.

 

12 oktober 2023

19:30 tot 20:30 uur

Online te volgen.

Inschrijving

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)