Complementaire zorg op de oncologiedagen

  • 25 november 2023
  • Overige
  • Complementaire Zorg

Dinsdag 21 en woensdag 22 november was de afdeling aanwezig op de oncologiedagen (Monique Jansen, Wilma Bijl en Cilia van der Kooij).  

onco dagen 2023

Tijdens de oncologie dagen is de complementaire zorg en integrative medicine naar voren gekomen. 

Wilma Bijl heeft namens de afdeling een abstract ingediend voor de handreikingen complementaire zorg in de palliatieve fase voor volwassenen en kinderen en was uitgenodigd om een pitch en posterpresentatie te houden. 

Een ander lid van onze afdeling en oncologieverpleegkundige, Simone Triebels, had een abstract ingediend voor “aromazorg bij procedurele angst". Ook zij was uitgenodigd om een pitch en posterpresentatie te geven. Simone heeft uiteindelijk de publieksprijs in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd!!!

Er was een kleine samenwerking met Fennema Medical m.b.t. een stoel. Grote hilariteit toen de stoel midden in de ruimte werd geplaatst en wij muziek, Healing Touch en etherische olie lieten ervaren. Het bracht in ieder geval aandacht.

Aan onze tafel hebben we verschillende geïnteresseerden in complementaire zorg te woord gestaan, flyers meegegeven en zelfs een aantal keer een interventie mogen laten ervaren. Het ruiken van etherische olie, healing touch interventie, het luisteren van muziek en/of een geleide visualisatie.  

Onder de geïnteresseerden waren diverse hbo-v studenten die voor hun opleiding een opdracht hebben over complementaire zorg. Een aantal studenten hadden twijfels en waren sceptisch of zij voor hun symptoom wel een geschikte cz interventie konden vinden. Naar voren kwam "claustrofobie bij radiologie". Na enig klinisch redeneren o.a. over welke onderliggend gevoel/emotie ten grondslag ligt bij claustrofobie en kijkende naar de eventueel in te zetten cz interventies werden de studenten enthousiast. Zeker na het luisteren van muziek of gebruik maken van een geleide visualisatie ter plekke.

Deze jonge verpleegkundigen zijn de toekomst!!!

 

 

onco dagen 2023 1

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)