Lancering nieuwe jaaropleiding vanaf niveau 3

  • 12 mei 2019
  • Complementaire Zorg

Lancering nieuwe jaaropleiding vanaf niveau 3

De belangstelling voor complementaire zorg en andere behandelwijzen lijkt de laatste tijd enorm toe te nemen, hierdoor ontstaat er ook een groeiende vraag naar betrouwbare informatie en advies over integrale en complementaire behandelwijzen. 

Onlangs heeft het Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG) zich gepresenteerd. Het Consortium is een structurele samenwerking, in de vorm van een netwerkorganisatie, tussen verschillende zorg- en onderzoeksinstellingen (https://www.cizg.nl). Vanuit de wens om gezondheid en welzijn te bevorderen en ziekte en lijden te verminderen of te voorkomen, wil het CIZG met compassie voor de medemens een substantiële bijdrage leveren aan het ontwikkelen van een duurzame integrale gezondheidszorg. Een gezondheidszorg waarbij de mens en diens gezondheid en ziekte, integraal en wetenschappelijk worden bestudeerd en behandeld.

Als afdeling complementaire zorg zijn wij ook steeds bezig om verdere ontwikkelingen te volgen, te ondersteunen en te initiëren. Dit doen we al vele jaren door verpleegkundigen en verzorgenden te scholen in de verschillende complementaire interventies, in de basiscursus complementaire zorg.

Daarnaast is, in samenwerking, in het voorjaar van 2018 de HBO opleiding verpleegkundige complementaire zorg van start gegaan bij de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Zij zullen in het najaar 2019 weer een nieuwe groep starten, aanmelding is nog mogelijk.

Wat nog ontbrak was een jaaropleiding voor verzorgenden / verpleegkundigen vanaf niveau 3. Er is hard gewerkt aan deze opleiding, welke in oktober 2019 voor de eerste keer van start zal gaan. Naast het in praktijk oefenen van de verschillende interventies, zoals bijvoorbeeld hoofdmassage, werken met muziek of het maken van een warmte kompres, is er ook aandacht voor het verpleegkundig proces, zoals het geven van voorlichting.

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding dan is het de moeite waard om de flyer te openen. Hier lees je hoe de opleiding is opgebouwd en wat jij nodig hebt om mee te kunnen doen met deze nieuwe jaaropleiding.

Wil jij je ook verder verdiepen in complementaire zorg? Pak dan deze kans en meld je aan!!!

Omdat het de dag van de verpleging is bieden wij jou deze jaaropleiding aan met €25,00 korting als jij je voor 1 juli aanmeldt via de website complementaire zorg.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)