Koele buikwassing

  • 15 juni 2015
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg
bloem

In Expertisecentrum Gulden Huis zijn wij in overleg met de afdelingsarts gestart met het de koele buikwassing bij een cliënt. 

Deze interventie werd behandeld in de drie-daagse cursus complementaire zorg in de psychogeriatrie bij de Levensboom en er wordt momenteel onderzoek gedaan naar deze interventie in het Academisch Hospice Demeter. De interventie wordt voornamelijk toegepast om de stoelgang te stimuleren maar hij kan ook worden toegepast voor het slapen gaan om een gevoel van comfort te bevorderen. 

In overleg met de arts is de sorbitol gestopt zodra er werd gestart met de buikwassing. Aan meerdere collega’s is uitgelegd en voorgedaan hoe de buikwassing wordt gegeven. Als de cliënt drie dagen geen defecatie heeft moet de arts worden ingelicht. Tot nu toe heeft de buikwassing goed resultaat.

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)