Healing Touch en oncologie

  • 6 december 2022
  • Complementaire Zorg
HT En Oncologie 2022

Bijscholing Healing Touch behandeling bij oncologische aandoeningen haakt in op de behoefte om mensen met kanker gericht te ondersteunen tijdens het ziekteproces.  

In de centra voor Integrative Oncology krijgt de inzet van energetische interventies bij de behandeling van de oncologische zorgvrager steeds meer aandacht. Deze aandacht leidt ook tot onderzoek naar de effecten van “Bioenergy Medicine” in de zorg voor de patient met kanker. Hierbij krijgen ook de effecten van de inzet van Healing Touch interventies bij verschillende klachten tijdens de verschillende fases van het ziekte en behandelproces ruim aandacht van (verpleegkundig) onderzoekers. Het is hierdoor steeds beter mogelijk om te komen tot een Evidence Informed HT praktijkvoering in de oncologische zorg.

Tijdens de bijscholing Evidence Informed Healing Touch behandeling bij oncologische aandoeningen wordt uitgebreid stilgestaan bij betekenis van de onderzoeksresultaten voor de inzet van HT in een integratieve oncologische zorg benadering.

De scholing kan gevolgd worden door cursisten die de modules HT 1 en HT 2 doorlopen hebben en de zorg voor de patient met kanker willen verrijken. 

https://www.venvn.nl/afdelingen/complementaire-zorg/cursussen/healing-touch-evidence-informed-healing-touch-interventies-bij-oncologische-aandoeningen/

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)