Gevoelig voor aanraking en geur

  • 29 juni 2015
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg


In Expertise centrum het Gulden Huis van Florence krijgen de clienten wekelijks bezoek van de leerlingen van de Koetsveldschool. Dit zijn kinderen met een verstandelijke beperking. 

Omdat deze kinderen net als dementerende ouderen gevoelig zijn voor aanrakng en geur,is handmassage onder andere een van de activiteiten die op het programma staat. De clienten en de leerlingen genieten hier volop van. Het is bijzonder om te zien met hoeveel zorg en geduld zij de massage geven en hoe dit wordt ontvangen door de clienten.

Het contact is zo puur! Ook het geurenkoffertje van de Levensboom is een groot succes,zowel de clienten als de leerlingen beleven veel plezier aan het ‘raden’ van de geuren en de leuke gesprekken die hieruit voortkomen.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)