Etherische olie in het AD nieuws

  • 16 februari 2018
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

Regelmatig komen de etherische oliën in het nieuws. Deze keer via een artikel in het AD. Verpleegkundigen en verzorgenden die werken met complementaire zorg zijn op de hoogte van de werking van etherische oliën.

Door kennis op te doen kun je als verpleegkundige of verzorgende een olie inzetten specifiek afgestemd op een zorgvrager. Met deze kennis over etherische oliën heb je de vaardigheid om een interventie toe te kunnen passen.


Je hebt de mogelijkheid om te kunnen onderbouwen, wanneer zet je deze interventie mbt etherische olie in, welk percentage kun je gebruiken en op welke wijze kun je de etherische olie gebruiken. Bijvoorbeeld ter verdamping, verwerkt in een massageolie of vermengt in een (voeten)bad.

Het artikel van het AD is te lezen via deze link: https://www.ad.nl/ad-werkt/geuren-die-spanningen-wegnemen-dat-kan-ook-handig-zijn-op-het-werk~a19c1ee9/

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)