Congres "Omdenken"

  • 9 november 2023
  • Overige
  • Complementaire Zorg

Donderdag 9 november waren twee van onze bestuursleden (Anneke Schielein en Monique Jansen) aanwezig op het congres omdenken waarvoor V&VN ons had uitgenodigd. 

Whatsapp Image 2023 12 09 At 17.52.01

Eigenlijk wat ad-hoc besloten hebben we aangeboden om er met informatie van onze afdeling te gaan staan, dit was akkoord. 

Het congres stond in het teken van de veranderende zorg en de toekomst. 

We hebben vele mogelijkheden voorbij zien komen die ons werk kunnen ondersteunen en werkbaar houden, van technische snufjes tot peptalk over hoe we trots kunnen en moeten blijven op ons vak. Voor de verdere inhoud va de dag kun je op de website van V&VN meer informatie vinden te zijner tijd. 

Voor onze stand was veel belangstelling, uit de gesprekken blijkt dat, ondanks alle techniek en innovaties veel verpleegkundigen toch het belangrijkste van hun vak vinden dat het welzijn van de patiënt wordt gewaarborgd. 

Er was veel belangstelling voor onze niet-invasieve interventies, implementeren en wat we aan cursussen te bieden hebben. 

Ook complementaire zorg is een vorm van omdenken, maar daar werd op deze dag niet zo heel veel aandacht aan besteed, misschien dat we op een volgend congres zelf spreektijd kunnen krijgen om onze visie op zorg toe te gaan lichten. 

 

Als met al een leuke dag waarop wij als standhouders al wat kinderziektes hebben gehad die we met de werkgroep congressen kunnen delen, zodat die mensen goed beslagen ten ijs komen wanneer zij een congres gaan bezoeken met onze informatiestand komende jaren. 

 

Whatsapp Image 2023 12 09 At 17.52.38

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)