Bestuur spreekt tijdens symposium van collega afdeling.

  • 19 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

Wat een mooi congres van CV&V waar bestuursleden mochten spreken over complementaire zorg. Is er een meerwaarde voor de doelgroep Continentie Verpleegkundigen en Verzorgenden?

Whatsapp Image 2024 05 02 At 16.39.25

Kennismaken met collega afdelingen is altijd leuk.

Tijdens een voorzittersbijeenkomst bij V&VN is een contact gelegd waarbij de vraag werd gesteld "kan complementaire zorg iets voor onze doelgroep betekenen?".

Die vraag hebben we als bestuur positief beantwoord en vervolgens werden we uitgenodigd om te komen spreken tijdens het congres van de afdeling CV&V, Continentie Verpleegkundigen en Verzorgenden op 18 april 2024.

Cilia van der Kooij, voorzitter, en Anneke Schielein, secretaris, hebben een presentatie verzorgd waarin uitleg werd gegeven wat complementaire zorg nu is, de gedachtengang, welke interventies hieronder vallen en hoe je dit kunt inzetten waarbij veiligheid, bevoegd en bekwaam naar voren zijn gekomen. Natuurlijk is naar voren gekomen onderwerpen waar de doelgroep van CV&V mee te maken heeft. Denk hierbij aan huidletsel of zelfbeeld.

Tijdens de presentatie konden de aanwezigen ook ervaringen opdoen. Het ervaren van een visualisatie/ontspanningsoefening en P6 acupressuurpunt in te zetten bij misselijkheid en spanning. Verder kon men ruiken aan etherische olie en aantal boekjes/folders inzien.

Voor zover wij hebben begrepen is de presentatie goed ontvangen en we zouden de afdeling Complementaire Zorg niet zijn als we voor de organisatie ook niet iets hadden meegebracht. 

Collega's CV&V, willen jullie meer weten over complementaire zorg..... jullie zijn van harte welkom om te vragen.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 16.39.05

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)