Complementaire zorg in het nieuws

  • 31 maart 2021
  • Complementaire Zorg
Change 4039486 1920 Afbeelding Van A Href=Httpspixabay.Comnlusersgeralt 9301Utm Source=Link Attribution&Amp;Utm Medium=Referral&Amp;U

De afgelopen tijd zijn er een aantal artikelen in het nieuws gebracht waarin complementaire zorg naar voren wordt gebracht.

Zo verscheen op 26 maart 2021 een artikel in de Volkskrant geschreven door Margreet Vermeulen. Hierin komt nadrukkelijk naar voren gebracht om niet te spreken over alternatieve zorg maar "van aanvullende zorg, zorg die bewezen effectief is."

In het artikel komt o.a. naar voren het inzetten van hypnose, acupunctuur, vitamine en kruiden gebruik, massage, aromazorg, TT en visualisatietechnieken.

Daarnaast wordt ook een lid van de afdeling complementaire zorg benoemd, Mattie van Hoogstrate. Voor het gehele artikel zie kopje Volkskrant.

 

En per 31 maart is er een campagne gestart: "Aandacht voor pijn". Hier wordt o.a. ook aandacht besteed naar wat complementaire zorg kan bieden bij pijn. Dit artikel stond in de Telegraaf.

zie onderstaande linkjes voor zowel de campagne als een interview met Marion Giesberts.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)