Afsluiting jaaropleiding Complementaire Zorg te Westervoort

  • 21 december 2023
  • Nieuwsbericht
  • Complementaire Zorg

8 enthousiaste verzorgenden en verpleegkundigen uit het hele land hebben dit jaar met succes de jaaropleiding complementaire zorg afgerond.

Whatsapp Image 2023 12 21 At 10.47.38

Onze secretaris (Anneke Schielein) heeft hun laatste dag bijgewoond. De laatste schooldag staat in het teken van het afstuderen. Iedere cursist vertelt iets hoe zij in de praktijk CZ hebben toegepast. Eenieder op hun eigen manier waardoor er acht super leuke presentaties zijn gegeven

Hier in het kort een impressie:

  • Tessa heeft met aromazorg een client geholpen die herbelevingen had t.g.v. trauma (PTSS). Na een aantal keren een aromazorg interventie te hebben ingezet sliep mevrouw duidelijk beter en had ze minder last van de herbelevingen. Ook is binnen de instelling van Tessa het contact met de behandelend arts verbeterd waardoor er meer openheid is ontstaan voor het toepassen van CZ
  • Annemiek toonde een mooie casus betreffende een mevrouw met migraine klachten. De client had na 5 Healing Touch interventies vrijwel geen migraine aanvallen meer gehad.
  • Carla wilde haar CZ interventies, die goed werden ontvangen, gefinancierd zien in het bedrijf. Hier was echter geen budget voor. Gelukkig wist Carla via een ander weg toch haar financiering rond te krijgen. Dit door het op een andere manier de financiering “aan te vliegen”. Mooie manier van omdenken en creativiteit laten zien.
  • Gea heeft binnen haar instelling voor elkaar gekregen dat de koele buikwassing breed ingezet gaat worden, heeft hiervoor een mooie informatiefolder ontwikkeld.
  • Femmy heeft ondanks tegenwerking van de arts de wens van de patiënt en familie echt voorop gesteld, de patiënt wilde CZ interventie: uiteindelijk is het gegaan zoals de patiënt het wilde en was de arts zo enthousiast dat er inmiddels een protocol is ontwikkeld om te raadplegen in soortgelijke situaties.
  • Milena heeft een hele mooie folder gemaakt voor haar instelling en had een leuke presentatie over ”in je eigen kracht staan”. Milena heeft een scholing opgezet binnen haar instelling. Betrekt de familie meer in de zorg b.v. met olie en instructie voor handmassage in de waakmand.
  • Charissa had een mooie casus over oedemateuze benen bij een mevrouw die ook depressieve klachten had, collega’s getraind in de voetmassage en heeft de resultaten betreft oedeem bijgehouden. De benen waren afgeslankt en de Client was erg tevreden, voelde zich ook opgewekter.

Alles bij elkaar was het een hele mooie dag, niet in het minst door de fantastische lunch door Carla bereid.

 

Deze 8 mensen zijn echt voorbeelden van ambassadeurs die we nodig hebben in het land om complementaire zorg verder uit te rollen.

 

Wilma Bijl is terecht erg trots op deze groep afgestudeerden.

Milena had als toetje van deze dag nog een gedicht door haarzelf geschreven. Wij willen ook dit graag met jullie delen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)