Afgestudeerd post hbo Verpleegkundige en Consulente Complementaire zorg

 • 18 oktober 2023
 • Nieuwsbericht
 • Academie
 • Complementaire Zorg

Weer een aantal toppers erbij die de complementaire zorg gaan verder brengen.

Knipsel Hanmarkt
Op donderdag 21 september heeft de diplomering plaatsgevonden van de 4e lichting Verpleegkundige Complementaire Zorg en de 1e lichting van Consulenten Complementaire Zorg aan HAN-VDO.
Een aantal studenten zijn werkzaam als verpleegkundige en een aantal zijn werkzaam als activiteitenbegeleiders. Het was de bedoeling dat zij naast elkaar het traject zouden volgen waarbij zij soms gezamenlijk les zouden krijgen en soms apart. De studenten hebben echter direct aangegeven dat zij alle lessen gezamenlijk wilden volgen en dit heeft geresulteerd dat zij elkaar aangevuld en ondersteunt hebben. Een meerwaarde voor de opleiding.
Studenten: Eline van der Berg, Kim Westera, Els Derksen, Anita van Meijel, Christel Kuipers, Gonny Buijs, Irene Haslinghuis, Mariska Mathijsen, Patricia Bakker en Wendy Willemsen lieten zien en vertelden tijdens de markt welk project zij opzetten binnen hun werkorganisatie. 
De onderwerpen zijn natuurlijk geheel gewijd aan de complementaire zorg of te wel de niet medicamenteuze interventies. En wat een variatie aan onderwerpen!
Zoals: 
 • "Interne verhuizing in het verpleeghuis voor mensen met dementie. Ondersteuning met Aromazorg". 
 • "Zin in, palliatieve complementaire, Zorg".
 • "Handmassage voor stress- en angstreductie". 
 • "Complementaire interventies inzetten bij onbegrepen gedrag bij dementie". 
 • "Koele verlichting. Herimplementatie koele buikwassing". 
 • "Muziek als medicijn ondersteunt het CVA-brein". 
 • "Aanraken helpt bewoners met spasme ontspannen". ..... 
Al deze prachtige mensen zijn een ambassadeur voor de complementaire zorg. Ze zijn gemotiveerd en mogen zo ontzettend trots zijn op de geleverde prestaties.
De post hbo-opleiding brengt naast soms frustratie, veel tijd en energie ook veel met zich mee. "Iedere tegenslag is een stapje naar een grotere comeback"  Meditation Moments.
Met elkaar zorgen we ervoor dat cz blijft groeien, bloeien en verspreiden.
Van harte gefeliciteerd en heel veel succes om de complementaire zorg verder uit te dragen. Houdt ons op de hoogte.
Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie of deze opleiding ook voor jouw interessant is?
Neem contact op met: Marion.Giesberts@han.nl 
Han diplomering 2023

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)