Etherische olie

Wat leer je in deze cursus?

Het werken met etherische oliën is een vorm van complementaire zorg die ook wel eens aromatherapie of aromazorg wordt genoemd. In deze cursus leer je werken met etherische oliën in de zorgverlening aan je cliënt. Niet als therapie, maar als een toevoeging aan de zorg in allerlei situaties waarin de gebruikelijke zorg niet geheel voldoet.

Algemene informatie over etherische oliën, de winning en toepassingswijzen wordt behandeld. Zo leer je welke weg de etherische oliën door het lichaam afleggen, je leert indicaties en contra-indicaties en hoe je de oliën in de praktijk kunt gebruiken. Je verdiept en verbreedt je kennis over een aantal speciaal geselecteerde bruikbare etherische oliën voor de zorg. Je doet praktische ervaring op met verschillende massages, ontspanningsoefening met olie, kompressen, het maken van een bad- of massageolie voor verschillende zorgsituaties.

De laatste halve dag besteden we aan de vraag hoe je etherische oliën kunt integrereren in de zorg voor  de cliënt. Tevens vindt er een theoretische verdieping plaats van inzetmogelijkheden in diverse zorgsituaties.


Hoe leer je?

Het zelf ervaren van de etherische oliën is een belangrijk onderdeel van het programma evenals het praktisch toepassen. Er is tevens gelegenheid om praktijksituaties binnen de eigen werksituaties met betrekking tot het toepassen  etherische oliën in een zorgvragerrelatie bespreekbaar te maken. De deelnemer krijgt huiswerkopdrachten mee om het geleerde te verwerken. Hiervoor houdt de deelnemer een logboek bij.

Lesmateriaal

Het boek “Inleiding in de complementaire zorg” is verplichte stof en kan  aangeschaft worden bij http://www.bsl.nl of http://www.bol.com . Een  set etherische olien kan worden aangeschaft bij de docent voor gereduceerde prijs. .

Voor wie is de cursus?

Voor verpleegkundigen en verzorgenden die de basiscursus complementaire zorg hebben afgerond.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)