Werken met energie

Wat leer je?

Iedereen weet uit ervaring wat energie is: je hebt soms veel, soms weinig energie, sommige patiënten vragen veel energie, van anderen krijg je juist energie. En is de energie in balans, dan voel je je goed in je vel.

In deze studiedag leer je deze energie beter kennen en hoe je er binnen je werk gebruik van kunt maken. Binnen de verpleegkunde zijn namelijk meerdere methoden ontwikkeld die als energetische interventie toegepast worden bij bijvoorbeeld pijn, angst en onrust.


Hoe leer je?

Je maakt kennis met de grondbeginselen van therapeutic touch en healing touch, leert hoe je je eigen energie kunt beïnvloeden met aandachtstraining en hoe je bewust contact maakt met het energieveld van de cliënt.

Voor wie is deze scholingsdag?

Deze dag is bedoeld voor alle verpleegkundigen en verzorgenden die meer willen weten over werken met energie binnen de zorg. De studiedag is een aanvulling op de basiscursus
complementaire zorg, maar kan ook los daarvan gevolgd worden.

Docenten

Martine Busch, MA, directeur Van Praag Instituut en docent Therapeutic Touch.
Nancy Strybol, MSc, bestuurslid V&VN CZ, verpleegkundige en Healing Touch practitioner. 

De studiedag wordt aangeboden door de V&VN Complementaire Zorg, en het Van Praag Instituut in Utrecht.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!