Jaaropleiding Complementaire Zorg (Niveau 3/4)

De cursus is opgebouwd uit 10 lesdagen van 6 uur. Iedere lesdag staat beschreven in het lesboek. Voor aanvang van de cursusdag is het huiswerk uitgewerkt, zodat dit op de dag zelf besproken kan worden. Iedere lesdag worden er verschillende thema’s behandeld, met als terugkerend onderwerp hoe CZ als interventie ingezet kan worden. Van de cursist wordt een actieve houding verwacht.

Tijdens de cursus wordt er geleerd hoe CZ toegepast kan worden in de praktijk. Er wordt geoefend in het opnemen van de CZ-interventies in het zorgplan. En na afloop wordt er klassikaal een presentatie gegeven over een CZ-interventie. Iedere cursist neemt een collega of leidinggevende mee uit het werkveld om de presentatie bij te wonen..

Hoe leer je?

Door theorie- en praktijklessen, maar ook door het zelf ervaren en toepassen van de interventies welke jij gaat beschrijven door middel van een reflectieverslag. Daarnaast lees je thuis nog de bijbehorende hoofdstukken uit het boek en oefen je de vaardigheden. Hiervoor werk je met een logboek. Verder leer je van de ervaringen van de andere cursisten.

Doelgroep

De jaaropleiding richt op verzorgenden en verpleegkundigen (niveau 3 en 4) die werkzaam zijn in settingen met verschillende zorgcategorieën en verschillende zorgproblemen

Lesmateriaal

Je krijgt een werkboek van de afdeling complementaire zorg en je schaft zelf het boek ‘Inleiding Complementaire Zorg’ aan. Deze kan worden aangeschaft bij http://www.bsl.nl of http://www.bol.com .

Docent

  • Wilma Bijl

 

Trots op onze eerste cursisten

van de jaaropleiding

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie

  • Wijhe, (Volatile, Industrieweg 3, 8131 VZ)
  • Westervoort (het Geerken 272, 6932 MX)
  • Utrecht (Kaaphoorndreef 66, 3563 AW)

Tijd: 9.30 – 16.00 (Utrecht is van 10-16.30)

Data: Zie "Agenda"

Accreditatie: Als je 9 van de 10 de dagen hebt bijgewoond (inclusief de laatste lesdag) krijg je 60 punten voor het kwaliteitsregister V&V.

Prijs:

  • V&VN leden complementaire zorg: € 949,-
  • V&VN leden: € 999,-
  • Niet leden: € 1049,-

Opgeven:

Klik hier om je op te geven voor deze cursus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!