Healing Touch module 1 en 2

Wat leer je in deze cursus? Healing Touch is een Complementaire Zorg interventie die valt onder de categorie “energetische interventies”.
Energetische interventies gaan ervan uit dat de mens ook uit energie bestaat en dat de energiebalans bij ziekte en klachten verstoord is en hersteld kan worden.

Healing Touch is als vorm van bio-veld interventie ontstaan binnen de verpleegkunde in de VS. In deze cursus komen de basisprincipes en de verschillende basistechnieken van deze vorm van complementaire zorg aan de orde.

Er is aandacht voor de opeenvolgende stappen in het Healing Touch interventie proces. Je leert verschillende basis interventies toe te passen om het humane energie systeem in balans te brengen en gericht energie te sturen. Deze interventies kunnen het zelfhelend vermogen stimuleren en het comfort verbeteren van je patiënt/cliënt. Alle vaardigheden worden een aantal keren geoefend zodat je er echt wat mee kan in de praktijk. Daarnaast oefen je de vaardigheden ook thuis. In de periode tussen de cursusdagen ga je direct aan de slag met het geleerde waardoor je gerichte vragen kan stellen en optimaal gebruik kan maken van de deskundigheid van de docent en de ervaringen van medecursisten. 

Hoe leer je?

Door theorie- en praktijklessen maar ook door het zelf ervaren en toepassen van de verschillende interventies. Daarnaast lees je thuis de bijbehorende literatuur en oefen je de vaardigheden. In diverse situaties. Hiervoor werk je met een reflectief portfolio.


Doelgroep:

De cursus kan gevolgd worden door verpleegkundigen, verzorgenden en overige zorgprofessionals die werken met energie als complementaire zorg willen toepassen in de dagelijkse zorgverlening.

Lesmateriaal:

Naast het boek “Inleiding in de Complementaire Zorg’ wordt ook nog gebruik gemaakt van het  Healing Touch cursusboek. Deze laatste worden uitgereikt tijdens de eerste cursusdag. 

Docenten:

De docenten zijn opgeleid volgens het curriculum van Healing Beyond Borders

  • Nancy Strybol, verpleegkundige, Healing Touch Practitioner, gecertificeerd Healing Touch Instructeur
  • Wilma Bijl, verpleegkundige, Healing Touch Practitioner, gecertificeerd Healing Touch Instructeur

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd