Conditie van de darmen

Wat leer je in deze cursus?

Hoe de spijsvertering werkt. Over interacties tussen darmen en hersenen, de pathologie herkennen d.m.v. observatie. Informatie hierover, onderbouwd, doorgeven aan de arts. Het zelfhelend vermogen m.b.t. het spijs-verteringsstelsel stimuleren.

Algemeen:
In de afgelopen 4 decennia is door de toenemende techniek de voedings-interventies naar de achtergrond geschoven. Toch is hier veel gezondheidswinst te behalen tegen relatief lage kosten. Voorwaarde is wel dat de kennis en de kunde op dit gebied verbeterd moet worden, zeker onder de verpleegkundigen. Zij zien immers niet alleen wat er bij de patiënt via de mond naar binnen gaat, maar zijn ook vaak getuigen van de uitscheiding. En 75% van de weerstand en het zelfhelend vermogen zit in en om het darmslijmvlies.

Hoe leer je?
Theoretische achtergrond dmv een powerpoint presentatie, het bekijken van de pathologie.
Het maken van een verantwoorde lunch.


Voor wie is de cursus?
Voor verzorgenden en verpleegkundigen die de basiscursus complementaire zorg hebben afgerond.

Docent
Corry van der Voort

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!