Bijscholingsdag: Beginnende Energetische Zorgverlener (voor Healig Touch module 1 en 2)

Om Healing Touch op je werk toe te kunnen passen is het belangrijk om de verpleegkundige stappen te weten. Van hieruit ga jij je plan opzetten om je patiënt te ondersteunen in zijn proces. Als docenten van de afdeling Complementaire Zorg zijn wij van mening dat de modules 1 en 2 een prima startpunt zijn om Healing Touch toe te kunnen passen in de zorg. Wel missen de cursisten het stukje verpleegkundig redeneren omdat dit bij module 1 en 2 niet echt goed tot zijn recht komt. Wanneer zet je nu wat in en waarom. Dit is de reden dat is besloten om de cursus uit te breiden zodat je als cursist nog meer handvatten hebt om Healing Touch in je werkveld toe te kunnen passen.

Heb jij minimaal Healing Touch module 1 en 2 (van het curriculum van Healing Beyond Borders) gevolgd? En zou jij je meer willen verdiepen in het verpleegkundig redeneren zodat jij weet welke interventies je waarom inzet? Dan is er de mogelijkheid om in 2024 het certificaat 'Energetische Zorg - Basiscursus' te halen zodat jij je beginnende Energetische Zorgverlener mag noemen.

Wat leer je?

De cursus is opgebouwd in twee lesdagen. De eerste lesdag wordt er gewerkt vanuit het werkboek 'energetische zorg - basiscursus'. Deze wordt op de eerste lesdag door de docent uitgedeeld. Zowel de theorie als de interventies en de aanvullende informatie wordt op deze dag door genomen. De tweede lesdag staat in teken van het beantwoorden van de eventuele vragen, huiswerkbespreking. Aansluitend het examen. Na het positief afronden van het examen mag jij je basis energetische zorgdeskundige noemen.

Doelgroep:

De cursus kan gevolgd worden door verpleegkundigen, verzorgenden en overige zorgprofessionals die Healing Touch module 1 en 2 (van het curriculum Healing Beyond Borders) hebben afgerond. 

Lesmateriaal:

Er wordt gebruik gemaakt van het  Healing Touch cursusboek welke tijdens lesdag 1 van module 1 is uitgedeeld. (als cursist deze niet in zijn bezit heeft dient de cursist deze zelf, via de docent, aan te schaffen). Vanuit de afdeling V&VN zal er op de eerste lesdag een werkboek energetische zorg - basiscursus (t.w.v. €15,00) worden aangereikt. Het boek 'Inleiding in de Complementaire Zorg' wordt aanbevolen.

Docent:

De docenten zijn opgeleid volgens het curriculum van Healing Beyond Borders.

  • Nancy Strybol, verpleegkundige, Healing Touch Practitioner, gecertificeerd Healing Touch Instructeur
  • Wilma Bijl, verpleegkundige, Healing Touch Practitioner, gecertificeerd Healing Touch Instructeur

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Locatie

  • Wendakker 23, 9628 BX Siddeburen
  • WZH Nieuw Berkendael, Burg. Waldeckstraat 80, 2552 TX Den Haag


Tijd: Wisselt per locatie. Kijk naar de juiste tijdstip bij "Agenda"

Data: zie "Agenda"

Accreditatie: is aangevraagd voor het kwaliteitsregister V&V. 

Prijs: (inclusief werkboek t.v.w. €20,00, exclusief lunch/diner)

  • Leden V&VN Complementaire Zorg € 175,00
  • V&VN leden € 195,00
  • Niet-leden € 215,00

Opgeven:

Klik hier om je aan te melden voor deze cursus.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd