Inspiratiebijeenkomst Onbegrepen gedrag van thuiswonende migranten met dementie

  • 21 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Dementieverpleegkundigen

Ben jij?
Wijkverpleegkundige en/of casemanager, thuiszorgverpleegkundige of praktijkondersteuner (POH) met tenminste drie jaar werkervaring?
Heb jij?
Ervaringen met thuiswonende ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond, dementie en onbegrepen gedrag?
Wil jij?
Meedenken en leren over een methodiek voor onbegrepen gedrag bij thuiswonende migranten?
Wanneer:
1 juli 19.00 - 21.00 uur
Door wie:
Dr. Leontine Groen-van de Ven, onderzoeker hogeschool Windesheim, drs. Serena van der Kaaij, onderzoeker en docent verpleegkunde hogeschool InHolland, dr. Judith Huis in het Veld, onderzoeker en docent verpleegkunde hogeschool InHolland
Accreditatiepunten: 2

Project ‘Op Weg’ is een participatief onderzoek dat tot doel heeft om tot een verpleegkundige aanpak te komen bij onbegrepen gedrag bij thuiswonende niet-westerse migranten met dementie. We werken samen met wijkverpleegkundigen, casemanagers, mantelzorgers en onderzoekers van twee hogescholen.

Voor deze workshop zijn we op zoek naar deelnemers die worstelen in hun zorgverlening aan migranten met dementie én naar deelnemers die goede praktijken willen delen. Tijdens de bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over de bruikbaarheid van de door ons ontwikkelde concept aanpak voor het omgaan met onbegrepen gedrag bij niet-westerse migranten met dementie. Kortom: een interactieve bijeenkomst, waarbij het leren van elkaar centraal staat!
Meld je aan vóór 7 juni via deze link.

Let op: Maximaal 24 deelnemers! Dus meld je snel aan.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)