De afdeling Arboverpleegkundigen bestaat voor en door leden.
Van leden wordt een actieve inbreng, bijdrage en deelname aan de activiteiten en doelstellingen van de afdeling verwacht.

Het doel van V&VN-Arboverpleegkundigen: om verpleegkundigen binnen de arbeidsgerelateerde zorg te verbinden en elkaar te versterken door middel van netwerkbijeenkomsten en scholingen. Het bestuur stelt zich tien doel om ook op een hoger niveau te creëren voor zowel arboverpleegkundigen als verpleegkundig specialisten binnen het werkveld.

Doelstellingen

  • Professionalisering van het arboverpleegkundig beroep
  • Bevorderen van de kwaliteit van zorg voor beroepsinhoudelijk als naar de hulpvragen
  • Bewaken van de kwaliteit van de opleiding tot Arboverpleegkundigen
  • Belang van opleiding en scholing binnen het werkveld
  • Het functioneren als landelijk netwerk
  • > Invloed > bestuurlijke en politieke besluitvorming

Het expertisegebied van de arboverpleegkundige

Het expertisegebied arboverpleegkundigen is de leidraad voor de functie van arboverpleegkundige, het bestuur is verantwoordelijk voor de huidige houden van het expertisegebied. Bekijk hier het expertisegebied (2e editie, maart 2022).

Onderzoek naar de positie van de arboverpleegkundige

Dit onderzoek, uitgevoerd door Petra Jonker in 2015, naar de mogelijkheden van taakherschikking binnen de arbeidsgerelateerde zorg is van belang. Enerzijds is de rol van de arboverpleegkundige, naar mening van de eigen beroepsvereniging, nog onvoldoende verankerd en in de toekomst een tekortverwachting aan bedrijfsartsen. Daarnaast is de positie van de verpleegkundig specialisten als speler binnen dit werkveld nieuw en moet deze verder bepaald worden. Bekijk hier het onderzoek.

 

Bestuur

De beroepsvereniging wordt geleid door een bestuur. Daarnaast zijn er leden actief in verschillende commissies. Sinds 2019 is de werkgroep taakdelegatie toegevoegd.

Bestuursleden:

 

Commissies

  • Commissie Opleiding, scholing en kwaliteitsregister:
  • De commissie Communicatie, PR en website is in april 2023 opgeheven; Marcel en Maarten hebben zich na goedkeuring van de ALV gevoegd bij het bestuur.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)