BIG-registratie, kwaliteitsregister en scholing

  • 30 december 2021
  • Nieuwsbericht
  • Arboverpleegkundigen
Register (2)

Beste collega’s,

Even een aantal zaken op een rijtje over:

1. BIG-registratie

2. Kwaliteitsregister

3. Scholing en accreditatie

 

1. BIG-registratie

Je registratie en herregistratie in het BIG-register regel je via het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staat los van het Kwaliteitsregister V&V.

Informatie over BIG-registratie kun je vinden op:

https://www.bigregister.nl/herregistratie/criteria-per-beroep/verpleegkundige

 

2. Kwaliteitsregister verpleegkundigen

Je eigen ontwikkeling, deskundigheid en professionaliteit dragen bij aan de professionalisering van jezelf en ons vak. Het Kwaliteitsregister V&V is een hulpmiddel waarmee je activiteiten op het gebied van leren en ontwikkelen kunt vastleggen in een persoonlijk portfolio.

Info over het kwaliteitsregister V&V kun je vinden op:

https://www.venvn.nl/registers/kwaliteitsregister/

Van belang is dat je je inschrijft in het verpleegkundig register, maar ook een deskundigheidsgebied toevoegt als je arboverpleegkundige bent (of nog een ander deskundigheidsgebied beheerst). Dat ziet er als volgt uit:

Naast de punten die je behaalt door middel van scholing, kun je je ook ontwikkelen via Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten, ODA’s. Het gaat hier o.a. om Leren op je werk, Intercollegiale toetsing, Zelfstudie, etc. Kijk voor meer informatie bij Mijn Register (zie afbeelding hierboven), klik op; Naar portfolio, ga naar ODA toevoegen (boven in de site, 3e van links).

Neem voor meer informatie contact op met het Kwaliteitsregister V&V:

·  registers@venvn.nl

·  (030) 291 90 50

 

3. Scholing en accreditatie voor het Kwaliteitsregister V&V

Voor scholing kun je o.a. terecht bij je werkgever. Afhankelijk van de grootte van de werkgever waar je in dienst bent, wordt er scholing intern geregeld of zijn er wellicht scholingsbudgetten. Vraag ernaar bij je manager en/of HR/personeelszaken. Daarnaast kan je natuurlijk zelf kiezen voor scholingen en/of congressen en deze zelf betalen (of in overleg met je werkgever declareren).

Van belang is te weten of deze scholingen en congressen ook accreditatie hebben aangevraagd voor verpleegkundigen. Vraag het anders na! Indien dat niet het geval is, kan de opleider accreditatie aanvragen en hier zijn kosten aan verbonden. Voor opleiders en organisatoren is dit de normaalste zaak van de wereld. Men kent dit ook van de andere beroepen in de gezondheidszorg.

Om je een idee te geven over de mogelijkheden van scholing hebben wij een aantal links van sites op een rij gezet:

Interessante sites, maar tot op heden geen punten:

 

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)