Het Expertisegebied verpleegkundige antroposofische zorg beschrijft de visie op zorg vanuit de antroposofie en de specifieke kennis en vaardigheden die de verpleegkundige antroposofische zorg in de zorgverlening inzet. Het document is bestemd voor de verpleegkundigen antroposofische zorg zelf, voor docenten, werkgevers, patiƫnten en samenwerkingspartners van de verpleegkundigen antroposofische zorg op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Onderstaand document maakt zichtbaar wat de onderscheidende visie en competenties van de verpleegkundige antroposofische zorg zijn. Het document kan, waar nodig, gebruikt worden als leidraad voor de implementatie van functiedifferentiatie. Hierbij dienen de uitgangspunten voor functiedifferentiatie zoals beschreven door V&VN op www.venvn.nl gehanteerd te worden: transparantie, draagvlak, betrokkenheid van verpleegkundigen en verder kijken dan alleen het diploma. Ook kan het Expertisegebied bijvoorbeeld dienen als basisdocument voor opleidingscurricula, als input voor functioneringsgesprekken en/of voor de ontwikkeling van functieprofielen.

Om recht te doen aan het grote percentage vrouwelijke verpleegkundigen is in dit document gekozen voor de vrouwelijke vorm om de verpleegkundige aan te duiden. Uiteraard worden hiermee ook de mannelijke verpleegkundigen bedoeld. Waar het de zorgvrager betreft, is dat omgekeerd.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)