Mischa Knol, Voorzitter Ambulance
Mischa Knol

Ik ben Mischa Knol, en ik werk inmiddels al ruim 20 jaar in de zorg. In deze twintig jaar heb ik veel facetten van de zorg gezien en geproefd, maar het grootste gedeelte ligt toch wel binnen de acute zorg.

Na de afronding van mijn verpleegkundige opleiding heb ik voornamelijk op een IC gewerkt in een Rotterdams Ziekenhuis. Na enige ervaring als teamleider op de afdeling CCU/ MC miste ik de acute zorg erg waarna ik besloot om terug te gaan in het werkveld. Zo ben ik bij de ambulancedienst in Rotterdam (ARR) terecht gekomen. Daar werk ik nu nog steeds, en het werk blijft boeiend en afwisselend. Professionalisering en de organisatie van ons vak hebben altijd al mijn onverdeelde interesse gehad. Om mijn kennis te vergroten en verdieping te vinden heb ik gezondheidswetenschappen gestudeerd. De opgedane kennis pas ik momenteel toe in een combi- functie: als verpleegkundige op de ambulance, en daarnaast als adviseur zorgkwaliteit en innovatie binnen de RAV waar ik werk. Daarbij probeer ik de verbinding te zoeken tussen de professional en alles wat er organisatorisch gebeurt binnen de (ambulance)zorg, kijkend hoe we hier constructief aan bij kunnen dragen met elkaar. Deze combinatie van zowel rijdend als professional op de auto en aan de andere kant actief meedenken en adviseren over verbeteringen ten aanzien van de kwaliteit van zorg is een goede en uitdagende rol die mij past.

Als voorzitter van V&VN Ambulancezorg wil ik mij voor deze onderwerpen dan ook graag inzetten op landelijk niveau, in samenwerking met het bestuur en alle overige collega’s uit het werkveld.

AZ Harry Callenbach
Harry Callenbach

Mijn naam is Harry Callenbach, 54 jaar en wonend in Lievelde, onder de rook van Lichtenvoorde, samen met mijn vrouw. Mijn vrije tijd besteed ik aan ons huis en tuin, de camper en leuke uitjes met lekker eten en drinken.

Ik ben ik sinds 1997 werkzaam geweest bij de brandweer met een combifunctie ambulancechauffeur. Vanaf juni 2014 werk ik op de zorgambulance als chauffeur, inmiddels sinds 2 jaar de Midden Complexe Zorg bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM).

Vanuit deze functie ben ik in de landelijke vakgroep Zorgambulance terecht gekomen, waar ik sinds begin 2020 de voorzitter van ben. De vraag om in het bestuur zitting te nemen is gekomen om vanuit de praktijk de geluiden en ontwikkelingen van de MC op de voet te volgen en mogelijk mede verder te ontwikkelen.

De Midden Complexe Zorg staat tussen de Laag Complexe Zorg (zorgambulance) en de ALS (spoedambulance) in, waardoor er erg veel variatie in het ritaanbod is. Men moet dan denken aan het geplande vervoer tot aan de bewaakt- en spoedeisende hulpvervoer, alsmede vervoer van verwarde personen.

AZ Andrea Kershaw
Andrea Kershaw

Ik ben Andrea Kershaw en sinds 2022 nieuw bestuurslid en de nieuwe penningmeester bij V&VN ambulancezorg. Ik werk sinds 2018 als ambulanceverpleegkundige en doe dit werk met veel plezier. Ik hoop me de komende jaren met veel enthousiasme en frisse moed in te kunnen zetten als bestuurslid van V&VN voor onze ambulancezorg.

AZ Mischa Knol
Maartje Munsterman

Mijn naam is Maartje Munsterman. Ik werk inmiddels al ruim 22 jaar als verpleegkundige. De meeste tijd heb ik doorgebracht in het Radboud UMC in Nijmegen op de Intensive Care en de Spoedeisende Hulp afdeling. Mijn voorliefde voor internationaal werken bracht mij tevens op vele interessante plekken in de wereld. Zo heb ik onder andere twee jaar als Critical Care nurse mogen werken in het mooie Australië, voor defensie in Afghanistan gewerkt en enkele uitzendingen voor het International Committee of the Red Cross (ICRC) in Zuid Soedan mogen doen.

Deze ervaringen hebben mijn interesse gewekt in gezondheidzorgbeleid, zorginnovatie en kwaliteit van zorg. Om meer verdieping te vinden ben ik gezondheidswetenschappen gaan studeren aan de universiteit van Maastricht en heb ik de kans gekregen om enkele jaren als projectleider aan de slag te gaan voor innovatieve pilots op de Spoedeisende Hulp.

Sinds 2,5 jaar werk ik nu als verpleegkundige op de ambulance bij de RAV Brabant Midden West Noord. Aankomend jaar start ik met een nieuwe functie als kwaliteitsadviseur voor de regio Brabant Noord die ik naast mijn werk als ambulanceverpleegkundige zal uitvoeren. De verpleegkundige ervaring op meerdere onderdelen van de acute zorgketen ervaar ik als zeer waardevol. De pre-hospitale zorg is een intens mooi werkveld dat ongelooflijk in ontwikkeling is. Ik ben dan ook erg verheugd om als bestuurslid V&VN Ambulancezorg aan de slag te gaan voor onze beroepsgroep en me in te gaan zetten voor de ontwikkeling van ons vak.

Afbeelding1 (1)
Ilja van Gastel

Mijn naam is Ilja van Gastel. Sinds 2013 werkzaam als Ambulancechauffeur. Daarnaast ben ik trainer rijvaardigheid, en vervul ik een staffunctie. Dit doe ik allemaal in het mooie Brabant, bij RAV Brabant MWN. 

Vanuit mijn passie voor het Ambulance-vak, en de ambitie om te participeren, ben ik sinds 2019 lid van de vakgroep Ambulancechauffeur van V&VN Ambulancezorg. Binnen deze vakgroep heb ik kennis gemaakt met en mee mogen praten over diverse thema’s, vooral vanuit het perspectief van de ambulancechauffeur. 

Vanuit deze achtergrond leek het me een mooie volgende stap om toe te treden tot het bestuur van V&VN Ambulancezorg. Vanuit deze bestuursfunctie hoop ik nog steeds de stem van de ambulancechauffeurs te kunnen vertegenwoordigen. Daarnaast hoop ik de kans te krijgen om vanuit een breder perspectief mijn bijdrage te kunnen leveren aan het verder professionaliseren van de Ambulancezorg, en over de muren te kunnen kijken in een snel veranderend zorglandschap.

 

Afbeelding1
Jacqueline van der Vuurst

Beste allemaal,

Ik wil me aan jullie voorstellen, vanaf 1 april 2023 ben ik begonnen bij V&VN als adviseur vereniging. Bij mijn indiensttreding wist ik dat ik Nellie zou opvolgen als adviseur van de acute zorg afdelingen. Ik ben 60 jaar, getrouwd, 2 kinderen die het huis uit zijn en sinds kort trotse oma. Ik ben opgeleid als verpleegkundige met de specialisatie Dialyse en nefrologie. De afgelopen 20 jaar ben ik leidinggevende geweest in een groot Niercentrum, kwaliteit van zorg was een van mijn aandachtsgebieden. Ik heb dan ook beroepsinhoudelijke visitaties mogen doen voor Nefrovisie. Bij Nefrovisie het kwaliteitsinstuut van de nefrologie ben ik toezichthoudend bestuurder.

V&VN is voor mij een bekende organisatie, ik ben de afgelopen jaren lid geweest van het bestuur van V&VN dialyse en nefrologie. Op dit moment ben ik nog de voorzitter, einde van het jaar zal ik worden opgevolgd. In mijn huidige functie is het behulpzaam dat ik weet waar een bestuur tegen aan kan lopen. Werken bij V&VN speelde al langere tijd in mijn gedachten en nu was de tijd rijp om de stap te maken. Ik ben terecht gekomen in een organisatie waar de zorg centraal staat en waar we samen aan het werk zijn om de beroepsgroepen te ondersteunen,  vertegenwoordigen én te adviseren.  Nellie heeft me de afgelopen ingewerkt en ik kan een beroep op haar kennis blijven doen de komende tijd.  In mijn vrije tijd reis ik graag, de bestemming zijn divers, dit jaar gaan we naar Japan. We bezochten Vietnam, Costa Rica, Guatemala enz. In de weekenden maken we toertochten op de motor, waarbij ik tegenwoordig achterop zit op de BMW. Mijn camera gaat altijd (ook achterop de motor) mee want fotografie is een hobby.

Heb je vragen aan mij of voor mij, mail me gerust! J.vuurst@venvn.nl

 

AZ Heidi Visser
Heidi Visser

Mijn naam is Heidi Visser, geboren in 1973 en sindsdien woonachtig in Zoetermeer.

Van oorsprong (gespecialiseerd urologie) A-verpleegkundige en 12 jaar in het ziekenhuis gewerkt, erna binnen de Acute Dienst in de thuis- en kraamzorg gaan werken en vervolgens na een aantal jaar als opleidingsadviseur, praktijkopleider, trainer en coach voor teams om veranderingen in gang te zetten. Eind 2019 als zelfstandig ondernemer begonnen en zo als beleidsondersteuner voor V&VN Ambulancezorg aan de slag gegaan.

Daarbij werk ik ook als beleidsondersteuner binnen De Rechtspraak. Voor stichting Medi-Aid ben ik een vijftal keren naar Sri Lanka afgereisd om daar les te geven aan ‘kansarmen’ die daar in de ouderenzorg werken.

Verder woon ik samen met mijn partner en heb ik 3 kinderen van 24, 22, 19 en mijn partner heeft er ook 3 van 22, 21, 17, dus een drukke boel. Mijn hobby’s zijn reizen, lezen, afspreken met vrienden en hockeyen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)