AZ Mischa Knol
Mischa Knol

Ik ben Mischa Knol, en ik werk inmiddels al ruim 20 jaar in de zorg. In deze twintig jaar heb ik veel facetten van de zorg gezien en geproefd, maar het grootste gedeelte ligt toch wel binnen de acute zorg.

Na de afronding van mijn verpleegkundige opleiding heb ik voornamelijk op een IC gewerkt in een Rotterdams Ziekenhuis. Na enige ervaring als teamleider op de afdeling CCU/ MC miste ik de acute zorg erg waarna ik besloot om terug te gaan in het werkveld. Zo ben ik bij de ambulancedienst in Rotterdam (ARR) terecht gekomen. Daar werk ik nu nog steeds, en het werk blijft boeiend en afwisselend. Professionalisering en de organisatie van ons vak hebben altijd al mijn onverdeelde interesse gehad. Om mijn kennis te vergroten en verdieping te vinden heb ik gezondheidswetenschappen gestudeerd. De opgedane kennis pas ik momenteel toe in een combi- functie: als verpleegkundige op de ambulance, en daarnaast als adviseur zorgkwaliteit en innovatie binnen de RAV waar ik werk. Daarbij probeer ik de verbinding te zoeken tussen de professional en alles wat er organisatorisch gebeurt binnen de (ambulance)zorg, kijkend hoe we hier constructief aan bij kunnen dragen met elkaar. Deze combinatie van zowel rijdend als professional op de auto en aan de andere kant actief meedenken en adviseren over verbeteringen ten aanzien van de kwaliteit van zorg is een goede en uitdagende rol die mij past.

Als voorzitter van V&VN Ambulancezorg wil ik mij voor deze onderwerpen dan ook graag inzetten op landelijk niveau, in samenwerking met het bestuur en alle overige collega’s uit het werkveld.

AZ Jan Hoefnagel
Jan Hoefnagel

Mijn naam is Jan Hoefnagel en ik ben vicevoorzitter van V&VN Ambulancezorg. Vijf jaar werkte ik actief op de ambulance en in 2021 ben ik met de opleiding tot PA begonnen. Onze sector is een dynamische sector waarin we continu geconfronteerd worden met de veranderingen in de zorg en in het land, maar ondertussen het beste voor onze patiënt willen. Regelmatig overleg met AZN en de vakgroepen is daarom echt noodzakelijk en aansluiting met je acute collega’s is van belang in bijvoorbeeld het Cluster Acute Zorg.  

Gezamenlijk in het bestuur streven we naar afstemming en toenadering: gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor actuele en toekomstige knelpunten, maar ook vooral de collega’s goed vertegenwoordigen bij vergaderingen. Wat speelt er in het land en hoe kunnen we dit goed verwoorden naar onze partners? Ambulancezorg is mooi, maar ambulancezorg die klaar is voor de toekomst is noodzakelijk. In het bestuur proberen we samen één blok te zijn waarin de ambulancezorgprofessional vertegenwoordigd wordt naar onze landelijke stakeholders. 

AZ Harry Callenbach
Harry Callenbach

Mijn naam is Harry Callenbach, 54 jaar en wonend in Lievelde, onder de rook van Lichtenvoorde, samen met mijn vrouw. Mijn vrije tijd besteed ik aan ons huis en tuin, de camper en leuke uitjes met lekker eten en drinken.

Ik ben ik sinds 1997 werkzaam geweest bij de brandweer met een combifunctie ambulancechauffeur. Vanaf juni 2014 werk ik op de zorgambulance als chauffeur, inmiddels sinds 2 jaar de Midden Complexe Zorg bij de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM).

Vanuit deze functie ben ik in de landelijke vakgroep Zorgambulance terecht gekomen, waar ik sinds begin 2020 de voorzitter van ben. De vraag om in het bestuur zitting te nemen is gekomen om vanuit de praktijk de geluiden en ontwikkelingen van de MC op de voet te volgen en mogelijk mede verder te ontwikkelen.

De Midden Complexe Zorg staat tussen de Laag Complexe Zorg (zorgambulance) en de ALS (spoedambulance) in, waardoor er erg veel variatie in het ritaanbod is. Men moet dan denken aan het geplande vervoer tot aan de bewaakt- en spoedeisende hulpvervoer, alsmede vervoer van verwarde personen.

AZ Martijn Koopsen
Martijn Koopsen

Martijn Koopsen, Ambulancechauffeur en trainer bij de RAV Brabant Midden-West-Noord en bestuurslid van V&VN Ambulancezorg is en blijft een hele mooie combinatie om op verschillende manieren met je vak bezig te zijn. Na ruim 5 jaar blijf ik het nog steeds een mooi beroep vinden en zit ik met veel plezier ‘op de bus’. Ik ben niet alleen in mijn eigen regio maar ook regelmatig bij andere RAV-en te vinden. Die bezoekjes geven mij de gelegenheid om kennis te maken met collega’s, ervaring en kennis op te doen, maar ook om te horen wat er speelt in het land.

Als trainer kan ik mijn ervaring en kennis delen met de nieuwe collega’s die op dit moment opgeleid worden in onze regio.

Het vak is op dit moment volop in beweging in meerder vlakken. Of het nu gaat om de opleidingen, het beroepsprofiel of hele praktische zaken als incidentmanagement of de wegenverkeerswet. Ik vind het belangrijk dat de ambulancechauffeurs op zoveel mogelijk vlakken meepraten en dat wij overal gehoord worden waar er over ons vak gepraat wordt. Binnen onze afdeling V&VN Ambulancezorg zorg ik er samen met een groep actieve collega’s uit de vakgroep voor dat dit gebeurt. Als bestuurslid kan ik de stem van de ambulancechauffeur laten horen binnen de hele beroepsvereniging en daarbuiten. Net als bij verplegenden en verzorgenden staat in mijn ogen de zorg voor de patiënt voorop bij alles wat een ambulancechauffeur doet en horen wij binnen V&VN.

AZ Andrea Kershaw
Andrea Kershaw

Ik ben Andrea Kershaw en sinds 2022 nieuw bestuurslid en de nieuwe penningmeester bij V&VN ambulancezorg. Ik werk sinds 2018 als ambulanceverpleegkundige en doe dit werk met veel plezier. Ik hoop me de komende jaren met veel enthousiasme en frisse moed in te kunnen zetten als bestuurslid van V&VN voor onze ambulancezorg.

AZ Nellie Kolk
Nellie Kolk

Nellie Kolk, adviseur, Sinds 2003 werk ik bij V&VN en sinds ongeveer 5 jaar ben ik als adviseur verbonden aan V&VN Ambulancezorg. Voor de andere afdelingen in de acute zorg, IC, MC en Militaire Zorg én voor het Cluster Acute Zorg heb ik ook die rol. Evenals, sinds kort, voor de afdelingen in de eerste lijn: de wijkverpleegkundigen, praktijkverpleegkundigen- en ondersteuners, transfer – en technische thuiszorgverpleegkundigen. Dit biedt een mooie kans om in de komende jaren de hele zorgketen, onder andere waar het acute zorg betreft te verbinden.

In de jaren 80 was ik wijkverpleegkundige in Amsterdam en in de jaren 90 werkte ik als gespecialiseerd HIV/AIDS verpleegkundige in Amsterdam. Na het afronden van mijn studie verplegingswetenschap in 2003 ben ik bij V&VN komen werken. Na al die jaren kan ik zeggen dat er nog steeds geen dag of jaar hetzelfde is. Het is nooit saai. Binnen V&VN bewegen we mee op alle ontwikkelingen in de gezondheidszorg en staan we voor zeggenschap, positionering en ontwikkeling van onze beroepsgroepen verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.  

V&VN Ambulancezorg is met alle vakgroepen en het actieve bestuur volop in beweging en betrokken bij tal van landelijke ontwikkelingen. V&VN Ambulancezorg is relevante gesprekspartner voor stakeholders en er wordt goed naar ze geluisterd.

Als adviseur ben ik met trots en voldoening betrokken bij V&VN Ambulancezorg.

AZ Heidi Visser
Heidi Visser

Mijn naam is Heidi Visser, geboren in 1973 en sindsdien woonachtig in Zoetermeer.

Van oorsprong (gespecialiseerd urologie) A-verpleegkundige en 12 jaar in het ziekenhuis gewerkt, erna binnen de Acute Dienst in de thuis- en kraamzorg gaan werken en vervolgens na een aantal jaar als opleidingsadviseur, praktijkopleider, trainer en coach voor teams om veranderingen in gang te zetten. Eind 2019 als zelfstandig ondernemer begonnen en zo als beleidsondersteuner voor V&VN Ambulancezorg aan de slag gegaan.

Daarbij werk ik ook als beleidsondersteuner binnen De Rechtspraak. Voor stichting Medi-Aid ben ik een vijftal keren naar Sri Lanka afgereisd om daar les te geven aan ‘kansarmen’ die daar in de ouderenzorg werken.

Verder woon ik samen met mijn partner en heb ik 3 kinderen van 22, 20, 18 en mijn partner heeft er ook 3 van 21, 20, 16, dus een drukke boel. Mijn hobby’s zijn reizen, lezen, afspreken met vrienden en hockeyen.

Meerjarenplan 2023-2026

Hier het meerjarenplan van V&VN Ambulancezorg.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!